Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΑποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου

- Διαφήμιση -

Σε πλήρη κυκλοφορία δόθηκε η Εθνική Οδός Ρόδου – Λίνδου,στο σημείο της κατεδάφισης της γέφυρας Αφάντου.

Οι εργασίες του συνεργείου συνεχίστηκαν εντατικά,υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,προκειμένου ο δρόμος να είναι έτοιμος να δοθεί σε πλήρη χρήση,πριν την έναρξη του του εορταστικού τριημέρου, όπως είχε ανακοινωθεί από την περιφερειακή αρχή.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της Ε/Ο είχε αποκατασταθεί μερικώς από τα ξημερώματα της Παρασκευής,οπότε είχε δοθεί σε κυκλοφορία το ένα από τα δύο ρεύματα.

Η γέφυρα Αφάντου κατεδαφίστηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης και οι εργασίες συνεχίστηκαν εντατικά,με στόχο η Εθνική Οδός να έχει ανοίξει μέχρι το τέλος της εβδομάδος,καταρρίπτοντας στην πράξη και αυτό ακόμα το επίσημο χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για την κατεδάφιση και το κλείσιμο του δρόμου και συγκεκριμένα από τις 21 Φεβρουαρίου,μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2017.

- Διαφήμιση -

Η επίσπευση ανοίγματος της Εθνικής Οδού κατά ένα μήνα από τον επίσημο σχεδιασμό, απηχεί την βούληση της περιφερειακής αρχής για την εκτέλεση του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας Αφάντου,με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου,δεδομένου ότι πρόκειται για το κεντρικό οδικό άξονα του νησιού.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος,η κατασκευή της νέας γέφυρας θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018,διάστημα πολύ μικρό,λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι μεσολαβεί η θερινή περίοδος,όπου η κυκλοφορία θα πρέπει να διεξάγεται απρόσκοπτα και ομαλά.Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες δεν θα διακοπούν,αλλά θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,σε δύο παράλληλα εργοτάξια,παραπλεύρως της Εθνικής Οδού, χωρίς να εμποδιστεί ούτε κατ’ ελάχιστον η κυκλοφορία.

Οι ρυθμοί με τους οποίους εκτελείται το έργο της νέας γέφυρας Αφάντου και η μεθοδικότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί το πλάνο των εργασιών,ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός των «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί,είναι χαρακτηριστικοί του τρόπου  λειτουργίας της περιφερειακής αρχής.

Με την παράδοση της Ε/Ο Ρόδου – Λίνδου σε πλήρη χρήση,ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Εννοούμε αυτά που λέμε και τηρούμε αυτά που εξαγγέλλουμε.Εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά,σεβόμενοι τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας” .

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.