Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

- Διαφήμιση -

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 18:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η ημερίδα με θέμα: «Η διδασκαλία και η αξιολόγηση των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις-νέοι δρόμοι και αλλαγή φιλοσοφίας».Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Ιωάννη Καραγιάννη.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της ημερίδας απετέλεσαν οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη, οι οδηγίες που δόθηκαν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. στη διαχείριση της διδακτέας ύλης, καθώς  επίσης και το νέο «ύφος» των θεμάτων των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν επέλθει στην ύλη των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά τη δομή και το περιεχόμενο των θεμάτων.

Μετά την κύρια ομιλία ακολούθησε η ομιλία του κ. Κώστα Μαλλιάκα, Καθηγητή Μαθηματικών του 1ου Γ.Ε.Λ. Ρόδου και Προέδρου του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο οποίος αρχικά εστιάστηκε στη δομή των θεμάτων και στις συσχετίσεις ανάμεσα στα θέματα των εξετάσεων και στις ερωτήσεις και τις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Στη συνέχεια, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις των μαθητών στα θέματα Μαθηματικών των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρεμβάσεις στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Άγγελο Ανανία, Μαθηματικό και Περιφερειακό Σύμβουλο Εντεταλμένο Δια Βίου Μάθησης, καθώς επίσης και από τον κ. Θανάση Βυρίνη, Μαθηματικό και Πρόεδρο των Φροντιστών Δωδεκανήσου. Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε και η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Καραγιάννη, με τίτλο: «Επανάληψη στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου» και προσφέρθηκαν βιβλία του συγγραφέα κ. Καραγιάννη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι παριστάμενοι συμμετείχαν θέτοντας καίριες ερωτήσεις και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια εποικοδομητική συζήτηση.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδα, καθώς επίσης και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια επανάληψης παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.