ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΈρχεται το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Έρχεται το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Σπίτι της Ευρώπης παρουσιάζει το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη,την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη,με τρεις συνεχόμενες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στις 15,16 και 17 Μαρτίου 2017.Το τριήμερο συνδιοργανώνεται με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου,με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου.

Το Τριήμερο θα ξεκινήσει την Τετάρτη,15/03/2017,με την ημερίδα:«Ευρώπη:Προκλήσεις και ευκαιρίες».Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Σωτήρης Ντάλης,Επίκ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Διεθνούς Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Συντονιστής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών με θέμα «Η Ευρώπη σε έναν πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο:H βαθύτερη ενοποίηση ως απάντηση στις προκλήσεις της εποχής μας»,ο Παναγιώτης Κιμουρτζής,Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα «Τα διλήμματα της Γερμανίας και ο αντίκτυπος στην Ευρώπη»,και η Παναγιώτα Μανώλη,Επίκ. Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων με θέμα: «Περισσότερη ή Λιγότερη Ευρώπη;Η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

Τόπος:Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Έναρξη ημερίδας 19:30,ώρα προσέλευσης 19:15.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η δεύτερη ημερίδα έχει τίτλο «Επιχειρηματικότητα:Ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη,16/03/2017.Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Γιώργος Καζαντζόπουλος,σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης με θέμα «Από τον Πλάτωνα στο πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία» και ο Georges Perot,Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. και Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής,με θέμα «Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες:Όταν η Τέχνη συναντά την Επιχειρηματικότητα!».

Τόπος:Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Έναρξη ημερίδας 19:30,ώρα προσέλευσης 19:15.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση «Αναζητώντας το δρόμο προς νέα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης».Σκοπός της εκδήλωσης είναι μία γόνιμη συζήτηση μεταξύ φορέων και πολιτών για το πως νέα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης,ο θεματικός τουρισμός και άλλες πρακτικές μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό μας προϊόν και να το καταστήσουν βιώσιμο. Θα υπάρξουν τοποθετήσεις μεταξύ άλλων για τον αθλητικό,πολιτιστικό,γαστρονομικό και ακαδημαϊκό τουρισμό.

Τόπος: Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου.

Έναρξη ημερίδας 19:30, ώρα προσέλευσης 19:15.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα