ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΠαγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου με την κα. Ζωάννου Άννα,Αντιδήμαρχο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας,Κοινωνικής Πολιτικής,Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Γενναδίου,τον Σύλλογο Γυναικών Γενναδίου και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσουν ομιλία με θέμα:«Οι επιπτώσεις της Ενδοοικογενειακής Βίας στη Γυναίκα και του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στο Παιδί» την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 11:00 π.μ.,στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Γραφείου της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου στο Γεννάδι (πρώην Δημαρχείο).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου πάνω σε θέματα ισότητας των φύλων,πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας,όπως και των επιπτώσεων αυτών στη γυναίκα και στο παιδί.Εισηγητές για το θέμα της ενδοoικογενειακής βίας είναι το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου,η Κοινωνιολόγος κα. Μηνατσή Εύη και η Κοινωνική Λειτουργός κα. Χρυσού Θεανώ καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου,η ψυχολόγος Δρ. Καστράνη Πωλίνα.Το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού θα αναπτύξει η Κοινωνιολόγος-Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου κα. Βλάχου Όλγα.

Στην εκδήλωση,που είναι ανοιχτή για το κοινό,θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει σχολιασμός και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και το επιστημονικό προσωπικό των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων του Δήμου Ρόδου και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα