ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσική1η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

1η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Μια μαγευτική Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αυλή του Παλατιού του μεγάλου Μαγίστρου προχθές το βράδυ.

Ο Ross Daly και οι μουσικοί που ερμήνευσαν στην πρώτη από μια σειρά Κυριακάτικων συναυλιών που θα ακολουθήσουν, ταξίδεψαν το κοινό σε μουσικά μονοπάτια άλλων εποχών με ήχους της παράδοσης τόπων δικών μας αλλά και τόπων μακρινών.

Ο μεγάλος Μουσικός και Δάσκαλος Ross Daly, χαιρέτισε την πρώτη Μουσική Κυριακή και καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τον Δήμο της Ρόδου για την απόφαση του να υλοποιήσει αυτή την μεγάλη παραγωγή των Μουσικών Σεμιναρίων και των Μουσικών Κυριακών εδώ στο νησί μας και εξήγησε πόσο σημαντική είναι για αυτόν η μύηση των νέων ανθρώπων στα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα τόπων και κοινοτήτων. Κατόπιν παρουσίασε τους μουσικούς της βραδιάς που ήταν:

1ο μέρος: Μιχάλης Κουλουμής: Βιολί                                                                                               Αλέξανδρος Παπαδημητράκης: Ούτι.

2ο μέρος: Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι                                                                          Κέλλυ Θωμά: λύρα                                                                                                        Ταξιάρχης Γεωργούλης: Ούτι                                                                                            Μαρίτζια Κατσούνα: κρουστά.

Πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Ross Daly για την τεράστια προσφορά του από το 1982 στην Ελλάδα στον τομέα της μουσικής παράδοσης αλλά και της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων πάνω σε αυτήν, έδωσε ένα μικρό ιστορικό της απόφασης να μεταφερθεί ο Λαβύρινθος στη Ρόδο και να εγκατασταθεί μόνιμα στον Προφήτη Ηλία. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πίστη και την πεποίθηση τη δική του αλλά και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηϊωάννου, ότι αυτή η παραγωγή ήταν η πρώτη που όφειλαν σαν δημοτική αρχή να υλοποιήσουν, μέσα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της υποψηφιότητας της Ρόδου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και τόνισε τα οφέλη του νησιού από την παραμονή περίπου 400 μαθητών και μουσικών κάθε καλοκαίρι στον Προφήτη Ηλία, στα γύρω χωριά αλλά και στην πόλη της Ρόδου με τις Μουσικές Κυριακές τους.

Στο τέλος του δεύτερου μέρους ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε και επευφημούσε  τον Ross Daly και τους μουσικούς του, προτρέποντας τους να επανέλθουν και να τους χαρίσουν ένα ακόμα κομμάτι.

Η επόμενη Μουσική Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα του Παλατιού στις 21.30

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα