ΑρχικήΕκδηλώσειςΔιεθνείς Διοργανώσεις“Pro Musica Rhodos”: Ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά γεγονότα του φετινού...

“Pro Musica Rhodos”: Ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά γεγονότα της χρόνιας θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής “Pro Musica Rhodos” στο πλαίσιο του οποίου συμπράττουν τραγουδιστές από τη Σκάλα του Μιλάνου, την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και την Κρατική Όπερα της Βιέννης. Οι κάτοικοι του νησιού και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διεθνούς τάξεις συναυλίες και masterclasses, στην μαγευτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (27 Ιουλίου-1 Αυγούστου).

Το φεστιβάλ θεσπίσθηκε και διοργανώνεται από το διακεκριμένο Ροδίτη μαέστρο-πιανίστα, κ. Αλέξανδρο Βελώνη, ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, ενώ τις εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με τον κ. Βελώνη συναντήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και συζήτησαν για τις προοπτικές του “Pro Musica Rhodos” και την ενίσχυσή του με περισσότερες εκδηλώσεις και καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς στα διεθνή πολιτιστικά δρώμενα.

«Στόχος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου είναι η καθιέρωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά που θα απευθύνονται τόσο στους ντόπιους κατοίκους όσο και στους ξένους επισκέπτες. Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής Pro Musica Rhodos ταιριάζει πολύ με τους στόχους που έχουμε θέσει για την ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ της Περιφέρειάς μας. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός, ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται από ένα Ροδίτη μαέστρο και πιανίστα, τον Αλέξανδρο Βελώνη ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διανύει μία εντυπωσιακή καλλιτεχνική διαδρομή», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου ανέφερε από την πλευρά του: «Η Περιφερειακή Αρχή επενδύει στον Πολιτισμό. Αναδεικνύουμε το σύγχρονο πολιτιστικό παρόν του τόπου μας στηρίζοντας πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Αναζητούσαμε όμως ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που θα πρόβαλε τη Ρόδο πέρα από τα σύνορα της χώρας. Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής Pro Musica Rhodos, είναι ακριβώς αυτό που ψάχναμε και πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει θεσμό. Συγχαίρω τον διακεκριμένο Ροδίτη μαέστρο κ. Αλέξανδρο Βελώνη για την πρωτοβουλία αυτή και πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία».

Για τους στόχους και το όραμά του γύρω από το φεστιβάλ, ο κ. Βελώνης δηλώνει: «Έχοντας παρευρεθεί σε κάποια από τα καλύτερα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, έχοντας δει την ανθίζουσα πολιτισμική ζωή σε άλλες χώρες και σκεφτόμενος την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της Ρόδου, απέκτησα τη φιλοδοξία για τη θέσπιση ενός φεστιβάλ, με στόχο να εμφυσήσουμε νέα ζωή στα μνημεία του νησιού των ιπποτών, φέρνοντας νέους ανθρώπους και διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες για συναυλίες, masterclass και ενδεχομένως όπερα και εικαστικές εκθέσεις στο μέλλον. Αυτό είναι το πιο ειλικρινές μου όραμα θεσπίζοντας αυτό το φεστιβάλ».

*Αναλυτικότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ:

https://promusica-rhodos.com

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα