ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευση3η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο

3η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο

Η μουσική και τα τραγούδια της παράδοσης του κάθε τόπου ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Αυτό αποδεικνύεται σε κάθε Μουσική Κυριακή που διοργανώνεται από το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος» και τον Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ στη Ρόδο, όπου πλήθος κόσμου σπεύδει να ακούσει και να δει μουσικούς απ όλα τα μέρη της γης, ζώντας κάθε φορά μια μυσταγωγία μέσα στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

Αυτό συνέβη και την Κυριακή 30-7-2017 όπου ακούσαμε μουσικές και τραγούδια της γειτονικής Τουρκίας, να δένουν αρμονικά με δικά μας παραδοσιακά ακούσματα ερμηνευμένα από σπουδαίους μουσικούς και από τις δύο χώρες.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας οι δεξιοτέχνες στο σάζι Περικλής Παπαπετρόπουλος και Cihan Türkoğlu ερμήνευσαν μελωδίες και τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία σε ένα είδος μουσικού διαλόγου που ονομάζεται “Μουχαμπέτ’’.

Ενώ στη συνέχεια οι Χρήστος Μπάρμπας (νέυ), MuhittinKemalTemel (κανονάκι), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) και Ahmet Faruk Ayaz (φωνή)παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που αποτελείται από δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς καθώς και από κομμάτια του παραδοσιακού ρεπερτορίου.

Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηϊωάννου και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής Ross Daly, δηλώνουν δικαιωμένοι για την απόφαση τους να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη και πρωτόγνωρη για τη Ρόδο παραγωγή, εισπράττοντας από βδομάδα σε βδομάδα τα αποτελέσματα της εξαιρετικής συνεργασίας με τον Λαβύρινθο         και για τα σεμινάρια που διεξάγονται στον Πρ. Ηλία, αλλά και για την μεγάλη προσέλευση και τα ένθερμα σχόλια του πολυπληθούς κοινού που παρακολουθεί τις Μουσικές Κυριακές.

Η επόμενη Μουσική Κυριακή 6-8-2017 θα είναι και πάλι στον προμαχώνα του Παλατιού στις 9.30 με ελεύθερη είσοδο

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα