ΑρχικήΕκδηλώσειςΓαστρονομία“Ψωμί και παράδοση” στα Πλατάνια

“Ψωμί και παράδοση” στα Πλατάνια

Ο Σύλλογος μας απαριθμεί 10 χρόνια δράσης, αρχής γενομένης απ’το 2007. Όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια της λαογραφικής, αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής του δραστηριότητας, επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των κατοίκων, τόσο του χωριού μας, όσο και του ευρύτερου νησιού μας. Καταφέραμε να καθιερώσουμε πολιτιστικές δράσεις που αναβιώνουν το παρελθόν και γεφυρώνουν την παράδοση, με την ανάγκη υιοθέτησης δοκιμασμένων πρακτικών, απαραίτητων στην καθημερινότητα μας.

Μέσα σ’αυτό το πνεύμα διάσωσης καθημερινών πρακτικών του παρελθόντος φέραμε στην επικαιρότητα του νησιού μας, την γαστρονομικού περιεχομένου εκδήλωση μας “Ψωμί και παράδοση”, που όχι μόνο ξυπνά στον ουρανίσκο μας γεύσεις φιλοξενίας και ζεστασιάς απ’την εποχή των γιαγιάδων μας, αλλά αφυπνίζει την αναγκαιότητα να επιλέξουμε μια πιο υγιεινή διατροφή.
Όσοι είναι λάτρεις της παράδοσης αλλά και όσοι έχουν λησμονήσει τι σημαίνει φιλοξενία και ζεστασιά, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τα Πλατάνια, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 20:30 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα