ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΑπολογισμός & Ευχαριστήριο Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Απολογισμός & Ευχαριστήριο Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου στις 25-27 Μαΐου, στην Πύλη d’ Amboise, όπου συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες και συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ, με τη στήριξη του ΕΒΕΔ.

Οι επισκέπτες του τριημέρου υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες και αποτελούνταν τόσο από ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες του νησιού, ενήλικες, εφήβους και πολλά παιδιά. Μεγάλα τουριστικά πρακτορεία συμπεριέλαβαν το φεστιβάλ στο πρόγραμμα των εκδρομών τους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 19 δημοσιογράφοι από Ελληνικά και διεθνή μέσα κατέγραψαν τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής, 25 Μαΐου, βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές οι 3 νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: 1. Ανατολή Ταπούρη, 2. Δημήτρης Κλαδογένης, 3. Πάνος Βενέρης και ο Νικητής του Παιχνιδιού της Αναζήτησης του Δράκου 2018, Γιώργος Κατσίλης. Επιπλέον, βραβεύτηκαν τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου για τη συνεχή, επί 3ετίας, συμμετοχή τους στο σχολικό πρόγραμμα «Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο», που πραγματοποιεί ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» με τη συνεργασία των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπ/σης. Τέλος, βραβεύτηκε ο Ιπποτικός Χορηγός της περσινής διοργάνωσης: Monastiriaka.gr.

Για την πραγματοποίηση του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεισέφεραν εθελοντικά το χρόνο τους, χωρίς τους οποίους δε θα ήταν εφικτή η φετινή διοργάνωση: στον Μεχμέτ Ομέτ, που κάθε χρόνο μας προμηθεύει τις μπάλες σανό, σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στο στήσιμο των σκηνικών και ειδικά στους Μάνο και Γιώργο Σπανό, στις ομάδες του «Μεσαιωνικού Ρόδου»: Ξιφομαχίας, Κρουστών και Γαστρονομίας, στο 1ο Σύστημα Πρσκόπων Ιαλυσού για την οργάνωση του Παιχνιδιού Αναζήτησης του Δράκου, στο σύλλογο τοξοβολίας «Φλόγα» και ειδικά στους Σάββα και Νίκο Χατζηνικολάου, στη χορεύτρια οριεντάλ Στέλλα Μαγκιώρου, στην ομάδα ιστορικών χορών Saltatio Vitae, στα μουσικά σχήματα Scherzo Musicale και Woodwings of Avalon, στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ρόδου και το Νίκο Δέτση για τη συνολική αρωγή, στον Μιχάλη Τσιλικιώτη για την κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου και στο Νίκο Κελεπέρα για το εργαστήρι βοτσαλωτού, στη Μαριτάνα Αλακιώτου για τις μετακινήσεις, τη Μαρία Μανιώτη για το σπικάζ, στον Μπάμπη Ιωακειμίδη και τη Μαρία Αχιολά για την αρωγή τους όπου χρειαστεί! … και τέλος στους Frank Kock, την Κατερίνα-Μαρία Φανίτσα, το Γιώργο Δούμτση και τα μέλη της κοινότητας Fantasticon που ήρθαν στο νησί μας, ειδικά για να πάρουν μέρος στο πολιτιστικό αυτό γεγονός αλλά και την δρα Φωτεινή Πέρρα για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που παρέθεσε στο άνοιγμα του φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε ακόμα όλα τα σχολεία που στηρίζουν το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και παρουσιάζοντας τα έργα τους στο 3ήμερο των εκδηλώσεων του αλλά και τους εθελοντές φωτογράφους που κάλυψαν τη διοργάνωση: Ανατολή Ταπούρη, Νίκο Πασχαλέρη, Δημήτρη Κλαδογένη, Αντρέα Κακλιό, Έφη Καστελλορίου κ.α.

Μεγάλη είναι η συμβολή στο φεστιβάλ και των χορηγών που συνέδραμαν τη διοργάνωση και ως εκ τούτου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Τη Ναυτιλιακή Εταιρία Sea Dreams, το Super Market ΠΑΠΠΟΥ, τα ξενοδοχεία SEMIRAMIS, KOLYMBIA BAY, ATRIUM, την εταιρία catering ΟΜΟΡΦΟΣ, τα κρεοπωλεία ΜΠΙΛΛΗΣ και ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, τα εστιατόρια ΠΡΟΑΥΛΙΟ, AUVERGNE και ROMEO, τα εργαστήρια παραδοσιακής πίτας ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΔΙΤΗ και ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ, τα καταστήματα ΚΑΥΚΑΣ, IBISCUS, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και ΝΤΕΒΡΗΣ, και ακόμα τον ΜΙΛΤΟΝ ΛΟΥΙΖ για το τηλεοπτικό spot του φεστιβάλ. Για την παροχή έκπτωσης ευχαριστούμε την Blue Star Ferries και το Spot Hotel.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας: Ραδιόφωνο ΛΥΧΝΑΡΙ, Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, τα portals TRAVEL in GREECE, VISIT GREECE (EOT), THE COLUMNIST, RODOS EVENTS, TRANZISTORAKI, VERENA, MyAEGEAN, και το περιοδικό BLUE (της Aegean Airlines).

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα