Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
23.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΤο μέλι της Ρόδου σε τροχιά πιστοποίησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το μέλι της Ρόδου σε τροχιά πιστοποίησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

- Διαφήμιση -

Η πιστοποίηση του μελιού της Ρόδου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε προχθές, Δευτέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Ρόδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Αρχής για την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξή τους και την προώθησή τους στις αγορές τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν σε κοινές προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Μανώλης Κοκιαντώνης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Σάββας Σαββούλης, Φραγκίσκος Μαλιωτάκης και Αναστάσιος Σωτηράκης καθώς και ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου «Η Κυψέλη», Νίκος Μελισσουργός.

- Διαφήμιση -

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τις επαφές και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγών στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής και ενημέρωσης της Περιφερειακής Αρχής με τις τοπικές κοινωνίες, για την εξέταση των θεμάτων που τους απασχολούν, τις λύσεις που προτείνονται αλλά και την ανάλογη ανάδειξη προβολής και πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων που μπορούν να τύχουν πιστοποίησης με την ένδειξη ΠΟΠ – ΠΓΕ – ΕΠΙΠ, από το καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειάς μας. Σε αυτή την συνάντηση συμφωνήσαμε από κοινού να ξεκινήσουμε την προσπάθεια πιστοποίησης του μελιού της Ρόδου που πληροί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα