Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΜεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

- Διαφήμιση -

Από χθες 21 Οκτωβρίου η πόλη της Ρόδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το όμορφο νησί της Νισύρου, φιλοξενεί για 2η χρονιά μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές δράσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο (21-28/10 του 2018) των σεμιναρίων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου / Mediterranean Film Institute (MIK / MFI) ΜΙΚ.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε επιτυχημένα στη Νίσυρο με την παρουσία του Αμερικανού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Dan Attias (www.danattias.com), γνωστού για τη δουλειά του στις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING κ.ά., και συνεχίζεται με τη διοργάνωση στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού, 47 δημιουργοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, θα συνεχίσουν να εργάζονται εντατικά στην ανάπτυξη  25 κινηματογραφικών σεναρίων και 6 σχεδίων τηλεοπτικών σειρών, αντλώντας έμπνευση από το μαγευτικό χώρο των Καταλυμάτων της Ισπανίας και της Γαλλίας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

- Διαφήμιση -

Σημαντική είδηση είναι ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MFI Script 2 Film Workshops του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου εξασφάλισε, για μια ακόμα φορά, τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από το CREATIVE EUROPE/MEDIA PROGRAMME της Ε.Ε., και μάλιστα για την προσεχή τριετία 2019-2021! Εν μέσω του πιο σκληρού ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, η αίτηση του ΜΙΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση της εικοσαετούς ιστορίας του, παραμένοντας το μοναδικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Ιούνιο του 2019 από τη Νίσυρο με σημαντική ανανέωση και νέες προσθήκες:

Εκτός από τον κορμό του προγράμματος που αποτελεί η ανάπτυξη κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, και την ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών που εντάχθηκε φέτος, από το 2019 περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ντοκιμαντέρ, ενός δυνατού κινηματογραφικού είδους που διαρκώς ανθεί και εξελίσσεται.

Εθνικοί εταίροι του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Νισύρου, ο Δήμος Ρόδου, η ΕΡΤ, και πλέον το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την σοβαρή και πολύ υψηλού επιπέδου δουλειά που παράγεται εδώ και τόσα χρόνια στο ΜΙΚ, από την υπέροχη φιλοξενία του Δήμου Νισύρου που υποδέχεται με αγάπη και σεβασμό τους συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων εδώ και 20 χρόνια, αλλά και απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του Δήμου Ρόδου να γίνει εταίρος και οικοδεσπότης σε αυτό το τόσο σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Τα εργαστήρια θα πλαισιώσουν masterclasses, διαλέξεις και προβολές που θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτές στο κοινό της Ρόδου.

- Διαφήμιση -

Το ΜΙΚ στη Ρόδο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Συλλόγου για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου, του Προξενείου της Γαλλίας στη Ρόδο, του ΔΟΠΑΡ-Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών και της Blue Star Ferries.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις