Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
21.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνία«Ξεπουλιούνται» οι Πηγές της Καλλιθέας, με το νέο σχέδιο νόμου περί ιαματικών...

«Ξεπουλιούνται» οι Πηγές της Καλλιθέας, με το νέο σχέδιο νόμου περί ιαματικών πηγών

- Διαφήμιση -

Οι θέσεις μας στην έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

«Επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές, συμφωνούμε με το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ κ. Ιατρίδη.

Είμαστε αντίθετοι στην καθοιονδήποτε τρόπο απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, υπέρ του κράτους ή ανώνυμης εταιρείας αυτού.

- Διαφήμιση -

Είμαστε αντίθετοι σε καθοιονδήποτε τρόπο παραχώρησης της αξιοποίησης των ιστορικών Ιαματικών Πηγών της Καλλιθέας σε ανώνυμη εταιρεία στην οποία μάλιστα δεν συμμετέχει ο δήμος.

Οι πρακτικές αυτές της Κυβέρνησης δεν ευνοούν την αποκέντρωση και δεν στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση, αλλά ενισχύουν το συγκεντρωτικό κράτος, παρά τις αντίθετες περί τούτου εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Είναι γνωστοί οι μακροχρόνιοι αγώνες για τη παραχώρηση τους κατά κυριότητα στο δήμο κι η τελική έκδοση απόφασης επί Υφυπουργίας του κ. Νικητιάδη και είναι γνωστές οι εργασίες ανακαίνισης των Πηγών από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας και μετέπειτα από τον Ενιαίο Δήμο Ρόδου.

Γι’ αυτό επειδή, πλην της επιστολής του κ. Ιατρίδη, δεν υπάρχει σχετική εισήγηση για το περιεχόμενο της απόφασης του Δ.Σ., προτείνουμε τα ακόλουθα:

  • Είμαστε αντίθετοι με άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου Νόμου περί των Ιαματικών Πηγών.
  • Διαφωνούμε με την καθοιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση των ακινήτων των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας ή της διαχείρισης αυτών σε ανώνυμη εταιρεία του κράτους.
  • Προτείνουμε να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω με τηλεδιάσκεψη, με τη πρόσκληση των πέντε (5) Βουλευτών του Νομού και του κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
  • Να ζητήσουμε από τους πέντε (5) Βουλευτές του Νομού, να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το οποίο ο δήμος θα απωλέσει οποιαδήποτε δικαιώματα του στο ακίνητο των Πηγών Καλλιθέας.
  • Να ζητήσουμε από τον κ. Περιφερειάρχη να λάβει σχετική απόφαση και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. να ληφθεί σχετική απόφαση, καθόσον και άλλοι νησιωτικοί δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (Κως, Νίσυρος, Μήλος, κ.λπ.)
  • Να ζητήσουμε από την Κ.Ε.Δ.Ε. να εκφράσει την αρνητική της θέση στο εν λόγω νομοσχέδιο κατά της συζήτηση της σχετικής διαβούλευσης».

 

Για την δημοτική παράταξη

- Διαφήμιση -

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις