Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / ΣυνέδριαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Τα Επαγγέλματα του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Τα Επαγγέλματα του μέλλοντος-η αγορά εργασίας μετά τον Covid-19»

- Διαφήμιση -

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ρόδου και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου ΠΕ.ΚΕ.Σ Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό και υπογραμμίζοντας την σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού στις μέρες μας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην πρώτη εισηγήτρια την κα Κουσουρνά Ελίνα, Γενική Διευθύντρια De Fursac, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του γκρουπ SMCP, η οποία αφηγήθηκε τη δική της επιτυχημένη πορεία. Επισήμανε πως οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ήταν πολλές, οι διακρίσεις που δέχτηκε άλλοτε λόγω φύλου άλλοτε λόγω του «νεαρού της ηλικίας» της, ακόμη περισσότερες, όμως η επιμονή και η σκληρή δουλειά της στο τέλος απέδωσαν. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην επιλογή της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus ακόμα και αν τη στιγμή που το έκανε της φαινόταν δύσκολο.

Επόμενος εισηγητής ήταν ο κ. Μουστάκας Δημήτρης, φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνιδρυτής της Aid-Plex. O κ. Μουστάκας, παρουσίασε την start-up εταιρεία του, που ερευνά και κατασκευάζει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της Ορθοπεδικής. Ανέφερε πως πριν την AidPlex, είχε αναπτύξει την εφαρμογή Deal o’ Clock για την εύρεση προσφορών στην πόλη της Ξάνθης και έχει ασχοληθεί με πολλές εθελοντικές δράσεις. Με την τελευταία εθελοντική δράση, κατασκευάστηκαν και δόθηκαν αφιλοκερδώς 60.000 ασπίδες προστασίας σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας στη διάρκεια του πρώτου lockdown.

- Διαφήμιση -

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Μανόλη Μπαμπάτσικο, Ειδικό στη Δημιουργία Τρισδιάστατων Γραφικών και Εφαρμογών Εικονικής και Μικτής Πραγματικότητας στον Τομέα της Υγείας. Ο κ. Μπαμπάτσικος παρουσίασε μέσα από δυο video animation τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί Διαδραστικές Εφαρμογές, για πολλούς επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς τομείς στον τομέα της Υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην έρευνα που έκανε στην Ελληνική αγορά επί ενάμιση χρόνο για να διαπιστώσει που υπάρχει κενό, να καινοτομήσει και τελικά να πάρει την απόφαση να επιστρέψει από το εξωτερικό και να επιχειρήσει. Προέτρεψε δε τους νέους να μη φοβούνται να ρισκάρουν.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Μάνος Τεχνίτης, δικηγόρος – εγκληματολόγος (LL.M, ΜSc) και συνιδρυτής στην εταιρία Dingo Marketing Team. Ο κ. Τεχνίτης αναφέρθηκε στα 10 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι, ψάχνοντας τη δική τους «Ιθάκη». Δεν δίστασε να τους προτρέψει να «μάθουν να ξεμαθαίνουν» ενώ τόνισε πως μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ουτοπικό, όμως όλες οι επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα η Νομική με την Τεχνολογία. Πολυπράγμων και ο ίδιος, αφού μεταξύ άλλων είναι επικεφαλής έρευνας στο Digital Nomads Observatory, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και στην καλλιέργεια τους.

Στόχος της δράσης ήταν να παρουσιαστεί η πορεία ανθρώπων, που μπορούν να χαρακτηριστούν «φωτεινά παραδείγματα» και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά που ετοιμάζονται τώρα, να χαράξουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Ήταν μια «φρέσκια», ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση που συντόνισαν δύο νέες επαγγελματίες. Η Ευγενία Μιχαλή και η Μένη Λαμπή.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ζωντανά, μπορούν να επισκέπτονται το κανάλι στο YouTube του Europe Direct Dodecanese όπου συνεχίζει να προβάλλεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/NuazWjxbfuw

 

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

- Διαφήμιση -

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Πρόεδρος ΔΣ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα