Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
28.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕπίσκεψη του πρόεδρου του Φυτωρίου σε Καλυθιές, Ψίνθο και Ιαλυσό

Επίσκεψη του πρόεδρου του Φυτωρίου σε Καλυθιές, Ψίνθο και Ιαλυσό

- Διαφήμιση -

Επισκέψεις σε κοινοτικά διαμερίσματα πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ο πρόεδρος του Φυτωρίου της Περιφέρειας Μιχάλης Λουλούς και ενημερώνει για τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να έχουν, έτσι ώστε να περάσουν τα απαιτούμενα μηνύματα για τις αξίες του Περιβάλλοντος και του Πρωτογενή τομέα στα παιδιά. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τις Καλυθιές όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Παναγιώτη Αντωνά. Μαζί του ήταν ο διευθυντής του Φυτωρίου, γεωπόνος Νίκος Ρένεσης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πατσάης, ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Καλυθιών Γιώργος Κούτρας, ο εκπρόσωπος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρης Συμιακός, η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών Ελένη Δαμιανού, και οι προϊσταμένες του 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγίου Καλυθιών, Χρυσή Βουδούρη, Μαρία Αργυρού, και Παγώνα Αργυρού. Η συνάντηση έγινε στο κοινοτικό κατάστημα των Καλυθιών και ο κ. Ρένεσης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις δυνατότητες συνεργασίας που έχουν και τους τρόπους για να προχωρήσουν σε υλοποίηση των όποιων σχεδίων αποφασίσουν να εκτελέσουν. Ο κ. Λουλούς τους πρότεινε να οργανώσουν εκδρομές στους χώρους του Φυτωρίου για να δουν και να καταλάβουν τα παιδιά την όλη διαδικασία αναπαραγωγής των φυτών.

Στη συνέχεια μετέβησαν στα σχολεία όπου ο κ. Ρένεσης υπέδειξε σημεία τα οποία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε λαχανόκηπο, φυτεμένο από τα παιδιά, καθώς επίσης και σημεία τα οποία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ωραιότατους κήπους με λουλούδια φυτεμένα πάλι από τα παιδιά.

Μετά τις Καλυθιές οι Λουλούς, Ρένεσης και Πατσάης μετέβησαν στη Ψίνθο όπου τους περίμενε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος ζήτησε την βοήθεια του Φυτωρίου για ανάπλαση χώρων της πλατείας και πήρε την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα έχει ανταπόκριση στο αίτημα του.

Την σκυτάλη των επισκέψεων πήρε η Ιαλυσός, όπου εκεί συναντήθηκαν με το μέλος του δ.σ. του Φυτωρίου Θωμά Τσίκκη, την τοπική σύμβουλο Σταματία Καρύδη και τον προϊστάμενο καθημερινότητας Ηλία Καράμπη, οι οποίο και τους οδήγησαν στην πλατεία Ιαλυσού όπου υπάρχει σχέδιο για διαμόρφωση χώρων με φύτευση δένδρων και φυτών σε επιλεγμένα σημεία.

- Διαφήμιση -

Ο Μιχάλης Λουλούς θα συνεχίσει αυτές τις επισκέψεις στα χωριά και τα σχολεία του νησιού, στοχεύοντας στην ενημέρωση των παιδιών για την ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και τον Πρωτογενή τομέα.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις