Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΟ Βασίλης Α. Υψηλάντης στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον αν. Υπουργό Στέλιο...

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον αν. Υπουργό Στέλιο Πέτσα για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – Παρέμβαση για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

- Διαφήμιση -

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε στο υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση με τον αν. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα με τον οποίο συζήτησε για τα έργα στα Δωδεκάνησα που είναι ώριμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Στην συνάντηση με τον αν. υπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες ενημερώθηκε ότι οδεύουν προς υπογραφή από την επιτροπή το έργο αγροτική οδοποιία Αστυπάλαιας για ποσό 3.800.00 ευρώ, η ύδρευση Καλύμνου 1.220.000 ευρώ, ενώ προχωρά η ένταξη της πρότασης του έργου της αποχέτευσης της Νισύρου μετά τις από κοινού ενέργειες και με τον παρευρεθέντα στην συνάντηση Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο. Προχωρούν επίσης οι προτάσεις  για την Κάρπαθο το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης που ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, για τη Σύμη μετά την ολοκλήρωση της ύδρευσης σειρά παίρνει η ηλεκτροκίνηση, ενώ στηρίχθηκαν και προχωρούν τα αιτήματα της Λέρου και της Χάλκης.

Εξάλλου ο Βασίλης Α. Υψηλάντης παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων της χώρας, στα πλαίσια της ΚΕΔΕ, στο ξενοδοχείου Divanis στο Καβούρι, στις 18.03.21 και με θέμα «Οι ισχυροί Δήμοι «στήριγμα» σ’ ένα κόσμο που αλλάζει». Κατά τη συνεδρίαση είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με δημάρχους των νησιών και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Πόκκια και τους Δημάρχους Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο και Χάλκης κ. Άγγελο Φραγκάκη.

Στο περιθώριο του συνεδρίου και με πρωτοβουλία του κ. Υψηλάντη, υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Ροδίων κ. Αντώνη Καμπουράκη και του αν. υπουργού κ. Πέτσα με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενώ  ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος για θέματα της αρμοδιότητας του σχετικά με το πρόβλημα.

- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών δήλωσε: «Με συστηματικότητα βάζουμε τα νησιά μας στην τροχιά παρεμβάσεων υποδομής χρήσιμων για τους κατοίκους τους και την ανάπτυξη τους. Ευχαριστώ θερμά τον αν. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την αγάπη του για τα νησιά μας. Τέλος δηλώνω ότι μόλις ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Καμπουράκη για τα προβλήματα στη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προκάλεσα συνάντησή του με τον αν. Υπουργό κ. Πέτσα από τον οποίο ζήτησα να επιμεληθεί του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ ενημερώσαμε σχετικά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο. Θα παρακολουθώ στενά την εξέλιξη μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος. Άλλωστε υπενθυμίζω τις ενέργειες μου για την διάσωση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τόσο την περίοδο 2012-2014, όσο εκ νέου το καλοκαίρι του 2019»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα