Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΕκπαιδευτική δράση του Νηπιαγωγείου Ψίνθου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου με...

Εκπαιδευτική δράση του Νηπιαγωγείου Ψίνθου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

- Διαφήμιση -

Εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου) Πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο της Ψίνθου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου. Οι μικροί μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου. Με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, έγινε ξενάγηση από ειδική Θαλάσσια Βιολόγο στους χώρους του μουσείου.

Στη συνέχεια, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Κώστας Καρίκης μαζί με στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Ρόδου, ξενάγησε τα παιδιά στα παρτέρια γύρω από το Ενυδρείο και πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου όπου έχουν φυτευτεί φυτά τα οποία ανήκουν στη χλωρίδα του νησιού και επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας του τόπου.

Επίσης, ο κ. Κώστας Καρίκης ενημέρωσε τα παιδιά για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη με στόχο την ανάδειξη της Ρόδου σε ένα πράσινο νησί που θα αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο ενός βιώσιμου προορισμού. Η συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στις στοχευμένες δράσεις του Δήμου Ρόδου, αποτελούν το κύριο ζητούμενο, και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν οι εκπαιδευτικές και ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις, όπως αυτή του Νηπιαγωγείου της Ψίνθου, σημείωσε ο κ. Καρίκης.

- Διαφήμιση -

 

Εκ του γραφείου τύπου

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις