Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
14.3 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν Εκδηλώσεις«Φως στην ψυχή» ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο

«Φως στην ψυχή» ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο

- Διαφήμιση -

Με την παρουσίαση του ξεχωριστού θεατρικού έργου «Φως στην ψυχή» του Στέλιου Βιασκαδουράκη, που εντυπωσίασε όταν παρουσιάστηκε στη Ρόδο αλλά και στα νησιά (Λέσβο και Κω), τη χρονιά που πέρασε, ξεκινά τον θεατρικό της δρόμο, την καινούργια χρονιά, η θεατρική ομάδα των Κρητών της Ρόδου.

Ύστερα από παράκληση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να δουν το έργο στην πρώτη του παρουσίαση η θεατρική ομάδα επαναλαμβάνει την ξεχωριστή αυτή παράσταση.

Οι συντελεστές της πρώτης, μετά την πανδημία, παραγωγής της θεατρικής ομάδας στηριζόμενοι στο ξεχωριστό κείμενο του Στέλιου Βισκαδουράκη, «μοιράζουν» απλόχερα συναισθήματα. Αυτά που οι ήρωες του έργου, ενσαρκώνοντας τους δύσκολους ρόλους που έχουν επωμιστεί, καταφέρνουν να ζωντανέψουν και να χαρίσουν στον θεατή.

Το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή» είναι ένα έργο γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά που είναι αφιερωμένο στους πονεμένους ανθρώπους που, τον περασμένο αιώνα, είχαν εξοριστεί στο νησί της Σπιναλόγκα επειδή έπασχαν από λέπρα.

- Διαφήμιση -

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φλώρου, για μια ακόμη φορά αναδεικνύει τα μηνύματα που είναι γεμάτο το θεατρικό έργο. Αυτά που ο άνθρωπος επιζητά για να πορευτεί με το φως που η ψυχή του έχει ανάγκη.

Κάθε ηθοποιός με την ξεχωριστή ερμηνεία του ζωντανεύει μοναδικά τους ήρωες του έργου. Εκείνους που συνομιλούν συνεχώς με την εποχή που έζησαν και με τους θεατές που μαγεμένοι βιώνουν μαζί τους τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις με τις οποίες είναι διαποτισμένο το έργο.

Το σκηνικό του Σταμάτη Κούρου, όπως και η μουσική που επιμελήθηκε ο π. Εμμ. Σκλιβάκης έχουν τη δική τους συμβολή στην ατμοσφαιρικότητα που απαιτεί η ροή του έργου.. Η αφίσα ανήκει στην Εύη Κοτανίδου.

Οι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 20:00.

Την παρουσίαση στηρίζει ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

- Διαφήμιση -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις