Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΈναρξη δράσεων για το 2023 της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου

Έναρξη δράσεων για το 2023 της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου

- Διαφήμιση -

Τραγουδάει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώπιον της αντιπροέδρου της Κίνας και άλλων αξιωματούχων

Μεγάλη τιμή για τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου και τον μαέστρο της κ. Μιχάλη Καλαεντζή, οι οποίοι κλήθηκαν να πλαισιώσουν μουσικά, την Τρίτη 21-2-2023, την επίσημη τελετή βράβευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation (CLEC), για το πρότυπο πρόγραμμα διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας από απόσταση. Στην εκδήλωση αυτή θα παραστεί η αντιπρόεδρος της Κίνας, η οποία θα συνοδεύεται από υπουργούς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Η χορωδία (https://www.facebook.com/rodos.mixedchoir) με αυτή την εμφάνισή της και μετά από τις περυσινές σπουδαίες συναυλίες, συνεργασίες, αφιερώματα, βράβευση του μαέστρου κλπ και μετά το «ποδαρικό» που έκανε στην αρχή της φετινής χρονιάς με τη ζωντανή εμφάνισή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Θάρρι» ξεκινά αύριο -ουσιαστικά- τις φετινές δράσεις της.

Ο επόμενος «σταθμός» της χορωδίας είναι στις 4-3-2023, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και πολλές άλλες χορωδίες από την Ελλάδα και την Κύπρο (1000 συντελεστές επί σκηνής).

- Διαφήμιση -

Με σταθερό στόχο την επίτευξη ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος, παράλληλα με την πληθωρικότητα των εμφανίσεών της, η χορωδία δέχεται πάντα νέα μέλη, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις, αρκεί να διαθέτουν σωστή και ωραία φωνή, αλλά και αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι. Η εγγραφή και η συμμετοχή στη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου είναι πάντα εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω απλή φόρμα:

https://forms.gle/tMPNcWd2QSmi7Tux5

Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον ΔΟΠΑΡ (τηλ 22410.27427), είτε με τον μαέστρο κ. Μ. Καλαεντζή (6945.29.29.65), ο οποίος είναι μουσικός και πτυχιούχος παιδαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθυντής χορωδιών, διπλωματούχος Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, Βιολιού και Βιόλας (ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ), καθηγητής επί σειρά ετών στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Η Μικτή Χορωδία είναι ένα πολυφωνικό σύνολο που έκλεισε 60 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο ευρύ ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα διαφόρων ειδών και εποχών μουσικής, εγχώρια και διεθνή. Μέχρι τώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δύο πρόβες των μελών, μια κατά φωνή χωριστά (σοπράνο, άλτο, τενόρο, μπάσο) και μια ομαδική (τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), στην αίθουσα της χορωδίας (στο parking, πίσω από το Δημαρχείο) και σε άλλες ευρύχωρες αίθουσες.

- Διαφήμιση -

Στη Μικτή Χορωδία, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί οποιοσδήποτε να προσεγγίσει εύκολα ακόμη και σπουδαία έργα μουσικής και να λάβει μέρος στην εκτέλεσή τους.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα