Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineBest in Rhodes | Reader's Choice AwardsΜε δύο βραβεία διακρίθηκαν τα projects της mgk.advertising και του rhodes.online –...

Με δύο βραβεία διακρίθηκαν τα projects της mgk.advertising και του rhodes.online – www.rhodes.com.gr στα φετινά Regional Media Awards που διοργάνωσε το περιοδικό Marketing Week

- Διαφήμιση -

Τα Regional Media Awards, τα βραβεία για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργανώνονται από το περιοδικό Marketing Week αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές του χώρου. Φέτος, με νέα δομή, εστίασαν στο κάθε Μέσο ξεχωριστά, με τρόπο που ενισχύει το benchmarking. Τύπος, Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί και Ψηφιακά Μέσα διεκδίκησαν τη διάκριση για το έργο τους.

Τα χρυσά βραβεία, λοιπόν, φέτος απέσπασαν: “Κυκλαδική” Ημερήσια Εφημερίδα, Εφημερίδα “Ελευθερία”, xtypos.gr, BEST 103.1, TRT, TV & RADIO TRT, Inpoint Productions, Ionian TV & Istros Production, GRTimes.gr, Skiathoslife.gr, NouPou και rhodes.online – www.rhodes.com.gr.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία Best in Rhodes 2022 – Reader’s Choice Awards απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Communication & Marketing» για Ψηφιακό Μέσο. Τα βραβεία Best in Rhodes έχουν καταφέρει να γίνουν σε λίγα χρόνια σημείο αναφοράς για την τοπική επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την Κοινωνία των Πολιτών, καθώς το ροδιακό κοινό καλείται να υποδείξει ελεύθερα αυτά που θεωρεί καλύτερα σε μία σειρά από κατηγορίες, οργανωμένες σε 7 Θεματικές Ενότητες. Να σημειωθεί ότι στα προηγούμενα Regional Media Awards, τα Best in Rhodes είχαν λάβει το Χάλκινο Βραβεία, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο βελτιώθηκε η ποιότητα της διαδικασίας, κατά την κρίση της Κριτικής Επιτροπής.

Αντίστοιχα, ο Οδηγός Τοπικής Αγοράς – my.rhodes απέσπασε το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Διαφήμιση» για ψηφιακό μέσο. Ο Οδηγός Τοπικής Αγοράς my.rhodes είναι μία ετήσια περιοδική έκδοση που καταγράφει και παρουσιάζει τοπικές επιχειρήσεις στους τομείς κυρίως του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών, που απευθύνονται στον γενικό καταναλωτή, ντόπιο ή επισκέπτη. Δεν αποτελεί μία πλήρη καταγραφή επιχειρήσεων, αλλά μέσα από ένα μικρό και έξυπνο έντυπο, προσπαθεί να συνδυάσει ιδανικά μία offline με μία online προσέγγιση διαφήμισης τοπικών επιχειρήσεων.

- Διαφήμιση -

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου.  Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία για τον Περιφερειακό Τύπο δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό που λέγεται ενημέρωση και αποτελούν το οξυγόνο της Περιφέρειας. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι άνθρωποι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για την ενημέρωση των πολιτών. Με πρωτόλεια ρεπορτάζ και συνεντεύξεις παρουσιάζουν τα νέα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο να υποστηριχθούν, όχι μόνο από τους αναγνώστες που αγοράζουν την εφημερίδα ή ενημερώνονται από το διαδίκτυο αλλά και από τις τοπικές επιχειρήσεις και την επίσημη πολιτεία. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί ο περιφερειακός Τύπος, μιας και αποτελεί το Μέσο Ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών. Ίσως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μπορέσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε κι εμείς. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω σε διεθνές επίπεδο, έχει καταθέσει προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την επιβίωση αυτών των Μέσων».

Ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του rhodes.online – www.rhodes.com.gr και εμπνευστής των Best in Rhodes – Reader’s Choice Awards και εκδότης του Οδηγού Τοπικής Αγοράς – my.rhodes, αντίστοιχα δήλωσε: «Τα Best in Rhodes Awards έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις καρδιές του ροδιακού κοινού, τον σεβασμό των τοπικών φορέων και την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων της Ρόδου. Η διάκρισή μας με το Χρυσό Βραβείο στα Regional Media Awards 2023 είναι μία εθνική αναγνώριση για την προσπάθεια να δώσουμε φωνή στους ροδίτες και να τους επιτρέπουμε να αναδεικνύουν τα καλύτερα στη Ρόδο. Ο Οδηγός Τοπικής Αγοράς – my.rhodes ξεκινάει τα βήματά του με ένα Αργυρό βραβείο, μία αναγνώριση για ένα πρωτότυπο έντυπο, που παντρεύει την ψηφιακή με την έντυπη διαφήμιση, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τόσο τον ντόπιο κάτοικο του νησιού μας, όσο και τον επισκέπτη, καλύπτοντας ένα μικρό μέρος από την έλλειψη αγγλόφωνου περιεχόμενου που υπάρχει στη Ρόδο.»

Να σημειωθεί ότι και τα δύο projects, μαζί με το νέο project, το νέο περιοδικό «η ΡΟΔΟΣ μου» θα επιστρέψουν το 2023, με την ανανεωμένη διαδικασία για τα Best in Rhodes 2023 να ξεκινάει την 1η Μαρτίου 2023 και τον Οδηγό Τοπικής Αγοράς – my.rhodes να κυκλοφορεί τον Ιούνιο.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα