Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτικήΔημήτρης Γάκης: Η μελέτη για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου είναι αποτέλεσμα...

Δημήτρης Γάκης: Η μελέτη για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου είναι αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων – Έχει τη «σφραγίδα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε στην παρουσίαση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Ήταν μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Την μελέτη παρουσίασε ο αρχιτέκτονας μηχανικός Κυριάκος Μάγος επικεφαλής και “ψυχή” της ομάδας μελέτης. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ολοκληρώθηκε δε και εγκρίθηκε το 2017 επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η διάσωση και η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου προκάλεσε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας και δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο κίνημα εθελοντών που πέτυχε, την μοναδική στα τοπικά χρονικά συλλογική διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Θα αναφέρω μερικά μόνο ονόματα που ήταν πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας. Ο Μαρτίνος Κανελλάκης, ο Θανάσης  Αναπολιτάνος, ο Αγαπητός Ξάνθης, ο Πάρης Παπαθεοδώρου, ο Δημήτρης Κουκούλας, ο Τέλης Ηρακλειδης, ο Δημήτρης Παρασός και τόσοι άλλοι.

Αυτή η μελέτη παρουσιάστηκε χθες. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Μια πλήρης μελέτη με ιστορικά στοιχεία, ανάλυση και ολοκληρωμένη πρόταση. Είναι μια μελέτη που δένει την ιστορία με το μέλλον. Το Εθνικό θέατρο αποτελεί τον κρίκο που συνδέει την ιστορική διαδρομή της Ρόδου με το δυναμικό μέλλον που διαθέτει.

Σήμερα που έφτασε η μεγάλη στιγμή το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα και να ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία νιώθουμε όλοι περήφανοι για την συμβολή μας.

- Διαφήμιση -

Δεν παύουμε όμως να επαγρυπνούμε.

Η μέθοδος της “μελέτης κατασκευής“ έχει αποδείξει ότι είναι προβληματικός τρόπος στην υλοποίηση τόσων μεγάλων και πολύτιμων ιστορικών μνημείων.

Το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα μαύρο οικονομικό κουτί το οποίο δεν ξέρουμε τι θα βγάλει.

Τα υλικά από την ημερομηνία διακήρυξης του έργου έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20-30% με απρόβλεπτες συνέπειες στον προϋπολογισμό του έργου.

Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και αναλόγως θα πράττουμε.

 

- Διαφήμιση -

Δημήτρης Γάκης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις