Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΙωάννης Παππάς: «Η αξία της προσφοράς στον τόπο σου»

Ιωάννης Παππάς: «Η αξία της προσφοράς στον τόπο σου»

- Διαφήμιση -

Υπήρξαν φορές στο παρελθόν που βουλευτές ξέχασαν τον πραγματικό λόγο για τον οποίον οι Έλληνες πολίτες τους έστειλαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θαμπώθηκαν από τις καρέκλες και η μεγαλομανία, τους απομόνωσε από την πραγματικότητα. Το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή για την επίλυση του προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κατεχόμενων, από φυσικά και νομικά πρόσωπα, ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία είναι υπό την διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών και από την άλλη η ρύθμιση των ειδικών κατηγοριών ακινήτων που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, καθώς και ακίνητα της «Δωδεκανησιακής Ακίνητης Δημόσιας Περιουσίας» αποτελεί μία ξεχωριστή τιμή για έναν βουλευτή των Δωδεκανήσων καθώς και την έμπρακτη απόδειξη της προσφοράς στον τόπο που σε ανέθρεψε και σου έδωσε την τιμή της εκπροσώπησης στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου επιλύει ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν και συνέχιζαν μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζουν γενιές Δωδεκανησίων.

Πρόκειται για ένα «γραμμάτιο» το οποίο πλήρωναν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων εδώ και δεκαετίες. Η ιδιωτική περιουσία που δημεύθηκε από τους Ιταλούς φασίστες την περίοδο της ιταλικής κατοχής και πέρασε στο Ιταλικό Δημόσιο, στη συνέχεια με την ενσωμάτωση στην Ελλάδα, περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι επί πολλά χρόνια είχαν αναπτύξει δραστηριότητα σε τέτοιες εκτάσεις ή είχαν εμπλακεί σε έναν δικαστικό κυκεώνα με το Δημόσιο για τη διεκδίκησή τους. Άνθρωποι που είχαν δημιουργήσει τις ζωές τους, την καθημερινότητά τους και τις οικογένειες τους σε τέτοια ακίνητα. Κατοικίες, τουριστική, βιοτεχνική, βιομηχανική, εμπορική ή και αγροτική δραστηριότητα.

- Διαφήμιση -

Το ιστορικό αυτό «γραμμάτιο» πλέον κλείνει οριστικά και μία αδικία απέναντι στους ακρίτες μας αποκαθίσταται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με αμοιβαίο όφελος για το Δημόσιο, το οποίο θα λάβει χρηματικό αντάλλαγμα για την εξαγορά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο τελικό κείμενο έγιναν δεκτές ουσιώδεις παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο και γνώμονα τα ειδικά χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων και τη νησιωτικότητα.

Η πρόταση να ισχύει έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών έγινε δεκτή και είναι η ελάχιστη ανταμοιβή στους ακρίτες μας. Ομοίως, στη ρύθμιση διαφορών για ακίνητα που υπάγονται στο Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου έγινε δεκτό το αίτημα για εκπτώσεις και δυνατότητα δόσεων. Επίσης η προθεσμία για την αίτηση εξαγοράς μπορεί να παραταθεί για πάνω από δύο χρόνια διότι τα Κτηματολόγια Ρόδου, Κω και Λέρου βρίσκονται σε διαδικασία μετάπτωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Η προθεσμία θα ξεκινήσει, αφού ολοκληρωθεί η μετάπτωση των κτηματολογίων.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα κομμάτι της αξίας να προσφέρεις στον τόπο σου και να μην είσαι βάρος για αυτόν και ανούσια βιτρίνα αχρηστίας.

Για αυτό για εμένα είναι τιμή να

Προχωράμε Μαζί!

 

- Διαφήμιση -

Με εκτίμηση,

Γραφείο Ιωάννη K. Παππά

Βουλευτή Δωδεκανήσου, ΝΔ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα