Μήνυμα του Αντώνη Γιαννικουρή για την επέτειο της 7ης Μαρτίου

Μοιράσου

Μήνυμα του Αντώνη Γιαννικουρή για την επέτειο της 7ης Μαρτίου

Διαφήμιση

Εδώ, στο απέραντο γαλάζιο των Δωδεκανήσων, οι άνθρωποι που επέλεξαν να βρίσκονται γαντζωμένοι στα ιερά μας νησιά, ξέρουν από σκληρούς αγώνες, ξέρουν από θυσίες, ξέρουν από καρτερικότητα αλλά περισσότερο απ όλα γνωρίζουν ότι το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας, δεν χαρίζεται από κανέναν, αλλά καταχτιέται. Με πάλη, με θυσίες, με πίστη!

Πέρασαν 75 χρόνια από τότε που η ελληνική σημαία κυμάτισε ελεύθερα σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου με τον αέρα της ελευθερίας και της νίκης, ενάντια στα κατοχικά εκείνα καθεστώτα που προσπάθησαν να ξεριζώσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τα έθιμά μας και την πίστη μας.

Ο Εθνικός μας ποιητής διαχρονικά επίκαιρος: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.»

Η λαμπρή αυτή επέτειος του τόπου μας, αποτελεί το κορυφαίο σημείο αναφοράς για κάθε συμπατριώτη. Φόρο τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Και πυξίδα για όλους εμάς τους νεότερους.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε κάθε Δωδεκανήσιο και Δωδεκανήσια σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Τρεις σπουδαίες συναυλίες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Πολιτισμός, Καλλιτεχνία και Δημιουργία: Ένας δεκαετής κύκλος φωτός, ψυχής και ανιδιοτελούς εθελοντισμού
Διαφήμιση

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr