Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας παραχώρηση (προτιμησιακό) απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας παραχώρηση (προτιμησιακό) απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τρία έτη (2023-2025)

- Διαφήμιση -

Με την υπ’ αριθμ. 38609ΕΞ2023/10.03.2023 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού.

Ο Δήμος Ρόδου ενημερώνει ότι όσοι τυγχάνουν ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής κ.λ.π., σύμφωνα με το άρθρο 4 της ως άνω ΚΥΑ, και επιθυμούν να ασκήσουν προτιμησιακό δικαίωμα, για τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλωστρών ή/και τραπεζοκαθισμάτων, καντινών, θαλασσίων σπορ, κλπ, καλούνται να υποβάλλουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ρόδου αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω προβλεπόμενα εκ του Νόμου δικαιολογητικά:

  • Άδεια λειτουργία /Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ,
  • Έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 2971/2001 χρήσεις,
  • Δημοτική ενημερότητα,
  • Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «ΘΕΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΩΝ» του gov.gr ή απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας, όπου αυτός υφίσταται. Στα ανωτέρω θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος έμπροσθεν της πρόσοψης της επιχείρησης, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού.

Η εξόφληση του ανταλλάγματος καθορίζεται στη σχετική ΚΥΑ με την πρώτη δόση τουλάχιστον να εξοφλείται πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Οι ως άνω απευθείας παραχωρήσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι 31-12-2025.

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία, πρέπει να υπογράφεται από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (καταστατικό).

- Διαφήμιση -

Οι αιτήσεις με τα νόμιμα δικαιολογητικά θα παραδίδονται το αργότερο μέχρι την 05 Απριλίου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Πλατεία Ελευθερίας 1, γραφείο Πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε περίπτωση που δεν κατατεθεί εμπρόθεσμα σχετική αίτηση, ο Δήμος Ρόδου διατηρεί το δικαίωμα δημοπράτησης του χώρου σε τρίτους ενδιαφερόμενους.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.