Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΤο Σύλλογο ΑμΕΑ Επαρχίας Ρόδου επισκέφθηκε η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου...

Το Σύλλογο ΑμΕΑ Επαρχίας Ρόδου επισκέφθηκε η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

- Διαφήμιση -

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Φωνιαδάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑμΕΑ Επαρχίας Ρόδου, στα γραφεία του Συλλόγου, είχε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ελευθερία Φτακλάκη, με σκοπό την ενημέρωσή της για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε στη συζήτηση η Δρ. Ευαγγελία Παυλούς.

Η συνάντηση εργασίας έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ενώ οι παριστάμενοι τόνισαν ότι και στο παρελθόν κατά τη συνεργασία τους, η κα Φτακλάκη (ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου) είχε βοηθήσει σημαντικά το Σύλλογο στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τόσο από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου, όσο και την υποψήφια Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, τονίσθηκε ότι έγιναν θετικά βήματα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΑμΕΑ, καθώς μέσω της κοινωνικής πολιτικής διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα:

- Διαφήμιση -
  1. Εκδίδεται πλέον η κάρτα ΑμεΑ προς εξυπηρέτησή και πιστοποίηση τους σε δημόσιες υπηρεσίες.
  2. Η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος του φροντιστή ΑμεΑ (σε πρώτη φάση στην Αττική).
  3. Αναμένεται η ανακοίνωση για συνταξιοδότηση των μητέρων που έχουν παιδιά ΑμεΑ και δε μπορούν να εργαστούν.

Αναφορικά με τα γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη νησιωτική Ελλάδα, τονίσθηκε από τους παριστάμενους προς την κα Φτακλάκη ότι είναι σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, ζητώντας να συμπεριληφθούν ενεργά στην κοινωνία, με πλήρη και πραγματικά ισότιμη συμμετοχή, ώστε να μην θεωρούνται ως επαγγελματίες επιδοματούχοι ή άνεργοι από επιλογή ή ότι τους χαρίζονται θέσεις. Επισημάνθηκε ότι είναι καίριας σημασίας η πρωτοβάθμια Υγεία να επιστρέψει στις Περιφέρειες της χώρας, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να βρεθούν τα μέσα και η εφαρμογή προγραμμάτων για την καλύτερη και ευκολότερη διαβίωση των πολιτών ΑμεΑ.

Η κα Φτακλάκη δεσμεύτηκε πώς θα δώσει τις μάχες που απαιτούνται, προκειμένου να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση χρόνιων των ζητημάτων που ταλανίζουν τα ΑμΕΑ και τις οικογένειες τους. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε εμπράκτως πως στηρίζει τα ΑμΕΑ και θα συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη ημέρα των εκλογών με στοχευμένες δράσεις και πολιτικές.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.