Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονΔωρεάν Workshop “Παίζω και Μαθαίνω Οικολογικά” για παιδιά 6-12 ετών

Δωρεάν Workshop “Παίζω και Μαθαίνω Οικολογικά” για παιδιά 6-12 ετών

- Διαφήμιση -
Μαθαίνουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον και να εκτιμούμε την φυσική ομορφιά μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή “Παίζω και Μαθαίνω Οικολογικά” αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Κοιν.Σ.Επ. InfinityGreece με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου (www.mgamuseum.gr) και θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 8 Απριλίου 2023 και ώρα 11 π.μ. – 1 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Νεστοριδείου Μελάθρου, είσοδος από την Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 χουρμαδίες).
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 6 έως 12 ετών και στους συνοδούς τους, με στόχο μέσα από το παιχνίδι να γίνουν αναφορές σε περιβαντολλογικά ζητήματα, ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες (παιδιά και συνοδοί) να υιοθετήσουν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Η δημιουργία έργων από πλαστικό και ανακυκλωμένο πλαστικό, με σκοπό τη μεταμόρφωση ενός εν δυνάμει αποβλήτου, σε έργο τέχνης, θα είναι μια από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου. Το εργαστήριο θα υποστηριχθεί εκπαιδευτικά από τις Αλεμίνα Καραγιάννη και Βάλια Μυλωνά του Creative Cube Greece (www.creativecube.gr).
Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του InfinityGreece και της Αθηνάς Καλτσίκη, που έχει διακριθεί το 2023 από την Παγκόσμια Τράπεζα ως πρέσβειρα για την κλιματική αλλαγή. Η Κοινωνική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) InfinityGreece με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει αντικείμενο τα media, την ψηφιακή εποχή και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Από το 2014, παρέχει προγράμματα εθελοντισμού, εκπαίδευσης και κινητικότητας για τους νέους και αριθμεί συνεργασίες με περισσότερους από 100 οργανισμούς και φορείς σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν, σε περιορισμένο αριθμό θέσεων, και απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
Κάντε την εγγραφή σας εδώ -> bit.ly/workshoprhodes
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6946590312
***Οι συμμετέχοντες/ουσες προαιρετικά να έχουν μαζί τους πλαστικά καπάκια από μπουκάλια για τη δημιουργία του έργου τέχνης. Τα καπάκια με την ολοκλήρωση της δράσης θα δοθούν ως συνεισφορά σε φορείς για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων.
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα