Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΤο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στη Ρόδο!

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στη Ρόδο!

- Διαφήμιση -
4ήμερο προβολών στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ
30 Ιουλίου- 2 Αυγούστου 2023
Ώρα προσέλευσης: 20:30- Έναρξη προβολών: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
(Προαιρετική οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση του Ομίλου)
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε στους φίλους και στις φίλες του κινηματογράφου στο νησί μας, πως ο Όμιλός μας θα φιλοξενήσει και εφέτος στη Ρόδο το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος. Πρόκειται για τη συνέχιση μιας γόνιμης συνεργασίας του πολιτιστικού μας σωματείου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, η οποία εγκαινιάστηκε το 2021 συνεχίστηκε και το 2022 με μεγάλη συμμετοχή των φίλων του κινηματογράφου στο νησί μας, που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα προβολών τεσσάρων ταινιών του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Θα προβληθούν τέσσερις ποιοτικές ταινίες μυθοπλασίας όλες παραγωγής 2022 από το «Πανόραμα του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», που προτάθηκαν για θέαση από ένα σύνολο 16 ταινιών που προσφέρθηκαν για επιλογή.
«Σε αυτούς τους καιρούς της μεγάλης αβεβαιότητας σε έναν κόσμο σε αναταραχή το φεστιβάλ, οι κινηματογραφικές αίθουσες και όλοι οι συνεργάτες του είναι πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει με το ελληνικό κοινό εδώ και ένα τέταρτο σχεδόν του αιώνα για να του υπενθυμίσουν ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό…» αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Nicolas Eybalin και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων Θοδωρής Κουτσαύτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την πολύπλευρη υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και- όπως πάντα- με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Προξενικής Αρχής στη Ρόδο.
Στο διάστημα του 4ήμερου των προβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αναρτάται σύνοψη της ταινίας, το τρέιλερ και λοιπές πληροφορίες. Σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους θεατές θα διανέμεται στην είσοδο του θερινού κινηματοθέατρου πριν την προβολή.
Τίτλοι ταινιών – πρόγραμμα προβολών
Κυριακή 30 Ιουλίου 2023: Ο Κόσμος Μετά από Μας-Le monde après nous, 2022
Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023: Σχετικά με την Τζοάν- À propos de Joan, 2022
Τρίτη 1 Αυγούστου 2023: Περί Ορέξεως -Les Goûts et les, 2022
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023: Θυμωμένη Άννυ- Annie Colère 2022
Καλή αντάμωση μπροστά από τη μεγάλη οθόνη κάτω από τα αστέρια, στην όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του θερινού κινηματοθέατρου ΡΟΔΟΝ!
Σας περιμένουμε!
- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις