Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωπο1ο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας & Βιώσιμης Κινητικότητας Ρόδου

1ο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας & Βιώσιμης Κινητικότητας Ρόδου

- Διαφήμιση -

Το τμήμα Οδικής Ασφάλειας Δήμου Ρόδου με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), [i]το Ινστιτούτο Βιωσιμότητας και Ασφάλειας(Ζήτημα Ζωής)[ii], την Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων Ρόδου (ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου)[iii], και το Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου (μέλος της ΠΟΕΟ)[iv],

 

σας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Ρόδο με θέμα:

 

- Διαφήμιση -

«Ασφαλείς & Βιώσιμες Μετακινήσεις για Όλους»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  16-19/9 ώρες 10:00-14:30 και 18:00-21:30

 

Αντικείμενο των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης μετακίνησης με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής τους συμπεριφοράς και την πρόληψη ατυχημάτων κατά τις μετακινήσεις, έχοντας ως γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή συμπερίληψη τόσο των πολιτών και μαθητών, όσο και των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

- Διαφήμιση -

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα μέσα προσομοίωσης οδήγησης διαφόρων τύπων οχημάτων (επιβατικά, φορτηγά, λεωφορεία) αλλά και μηχανημάτων έργου (περονοφόρα κλπ),με προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης, ειδικά λογισμικά και ηλεκτροκίνητα δίκυκλα και τετράτροχα σε μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης με διαδραστικά μέσα σε επτά (7) σταθμούς προσομοίωσης/επίδειξης. Έτσι, θα λάβουν μυστικά αμυντικής οδήγησης απόσυγκοινωνιολόγους και εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ώστε να πετύχουν μία καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο του εξοπλισμού είναι πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα τόσο σε μέγεθος, όσο σε είδος και τεχνικά χαρακτηριστικά[v].

 

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης τα λάβουν χώρα το Σάββατο 16/9 στις ……………..……

 

Χαιρετισμoύς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου κ. Αντώνης Χατζημάρκου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ και Αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο Αντιπρόεδρος του«Ζήτημα Ζωής» κ. Διογένης Δημητρακόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου κα Ελένη Καρύδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλη και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΟ – στέλεχος  του «Ζήτημα Ζωής» κ. Παναγιώτης Χαρμπής.

- Διαφήμιση -

[i]ΤοΙνστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) (www.imet.gr) είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εποπτευόμενο από τη ΓΓΓΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και η παροχή εκπαίδευσης ή επιμόρφωσης στα αντίστοιχα αντικείμενα.

[ii]Το Ινστιτούτο Βιωσιμότητας και Ασφάλειας με το διακριτικό τίτλο «Ζήτημα Ζωής» (www.zitima.gr) είναι ΑΜΚΕ με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου και του κοινωνικού περιβάλλοντος μέσω παρεμβάσεων και διάδοσης κουλτούρας σχετική με τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

[iii] Η Εταιρία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων Ρόδου «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου»είναι ΑΜΚΕ η οποία συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

[iv]Ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσουαριθμεί περί τους 50 εκπαιδευτές οδηγών και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ, www.ekpaideftis.gr).

[v]Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, το πρόγραμμα και τον εξοπλισμό:

Α) κ. Δημήτριος Ιωσήφ, Αντιδήμαρχος Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, e-mail:diosif@gmail.com, τηλέφωνο 6946 001 115,

Β) κ. Αθανάσιος Τσιούτρας, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Ειδικός σε θέματα ασφάλειας μεταφορών, ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, e-mail:atsioutr@certh.gr, τηλέφωνο 6945040088

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα