Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΕκθέσεις / ΤέχνηΈκθεση κεραμικής στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Έκθεση κεραμικής στο Κατάλυμα της Γαλλίας

- Διαφήμιση -

Το Κατάλυμα της Γαλλίας φιλοξενεί την έκθεση σύγχρονης κεραμικής των Κωνσταντίνας Λαζαρίδου (Ελλάδα) και Chloé Vernerey (Γαλλία), με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 5ης καλλιτεχνικής διαμονής σύγχρονης κεραμικής  τέχνης  2023.

Η δίμηνη καλλιτεχνική διαμονή έχει ερευνητικό χαρακτήρα και  στόχο να συνδέσει την παραδοσιακή κεραμική της Ρόδου με τη σύγχρονη κεραμική τέχνη.

Η διαμονή αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και έχει την στήριξη Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Ανωτάτης Σχολής  Καλών Τεχνών Αθηνών  και της  Γαλλικής   Προξενικής   Αρχής   Ρόδου.

Τα εγκαίνια της  έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, Οδός Ιπποτών,  Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου.

- Διαφήμιση -

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 11 Νοεμβρίου από  10:00 έως 16:00.

 

 

Λίγα λόγια για της καλλιτέχνιδες:

 

- Διαφήμιση -

Η Chloé Vernerey συνάντησε για πρώτη φορά τα κεραμικά σε μια αγορά κεραμικών σε ένα χωριό της νότιας Γαλλίας το 2017. Εκείνη την εποχή ήταν κοινωνική λειτουργός, αλλά αποφάσισε να στραφεί στο πλαστικό υλικό που είναι ο πηλός. Εκπαιδεύτηκε στη Βουργουνδία στο CNIFOP (Centre international de formation aux métiers d’art et de la céramique) και στη συνέχεια στο Maison de la Céramique στο Dieulefit στο Drôme.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει το δικό της εργαστήριο όπου ασχολείται με την πορσελάνη. Γυρίζει στο τροχό τα κομμάτια της, τα σφραγίζει και τα κολλάει με κοχύλια. Η δουλειά της είναι εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές μορφές κεραμικής. Κατά τη διαδικασία του τόρνου, διατηρεί το ανάγλυφο του πηλού και των δαχτύλων της, τα οποία μπορούν να ζωντανέψουν τα κεραμικά της με μια μίμηση ή μια στάση. Την διασκεδάζει η αντιπαράθεση με ένα κινούμενο αντικείμενο.

https://www.facebook.com/100081989077770/videos/1347417239482122

Η Κωνσταντίνα Λαζαρίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 2000 και μεγάλωσε στο Αμύνταιο. Oλοκληρώνει το 5o χρόνο των σπουδών της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Αυτά τα 5 χρόνια σπούδασε κοντά στους καλλιτέχνες Γιώργο Καζάζη, Αφροδίτη Λητή, Νίκο Τρανό και Γιάννη Μελανίτη.

Στην  ηλικία των μόλις 6 ετών  ξεκίνησε σπουδές βιολιού και φωνητικής στο Δημοτικό Ωδείο Φλώρινας. Συνέχισε τις σπουδές της με πιάνο, κιθάρα και ντραμς. Το 2006 ξεκίνησε να ασχολείται με το τζούντο και μετά από μερικά χρόνια έγινε μέλος της εθνικής ομάδας, κατακτώντας τέσσερις φορές την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο.

https://www.facebook.com/100081989077770/videos/236789322715124Ε

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις