Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου»

- Διαφήμιση -

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου

 

«Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου & Βιώσιμος Τουρισμός»

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 | 17.30-20.00

- Διαφήμιση -

Αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος

 

Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου
«Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
.

Παρασκευής 24  Νοεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ.

Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου, Πλ. Ελευθερίας 1, Ρόδος

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και το Εurope Direct Nοτίου Αιγαίου  διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», την Παρασκευή 24 Noεμβρίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο ( (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος).

- Διαφήμιση -

 

Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παραθέσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.
  2. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες θα  παρουσιάσουν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  • Το βιώσιμο Τουρισμό για τον οποίο θα συζητήσουν ο Ευρωβουλευτής, Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο επίκουρος Καθηγητής του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου/φορέα υποδοχής Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χάρης Ντιγριντάκης.

 

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Πλ. Ελευθερίας 1, Ρόδος), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

 

- Διαφήμιση -

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες:

 

  • «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
    Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, η Επικεφαλής του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου Φίλια Παπασάββα και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 

  • «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
    Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) θα ακολουθήσει γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας στο εστιατόριο «10GR Restaurant and Wine bar» (Πολυδώρου 16, Ρόδος).

 

Για να συμμετάσχετε στο δημοσιογραφικό εργαστήριο θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ:
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα