Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΔιαγωνισμός Φωτογραφίας απο τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας απο τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ

- Διαφήμιση -

Σκοπός του διαγωνισμού η ανάδειξη, μέσα από το φωτογραφικό φακό, της σχέσης «Μέλισσα και Άνθρωπος», τη προώθηση της δράσης #SAVETHEBEES καθώς και τη διάσωση και διάδοση της ιστορίας του Μελεκουνιού και της Μελισσοκομίας.

Διοργανωτής το Μουσείο Μέλισσας και η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1) ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ

- Διαφήμιση -

Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν φωτογραφίες με θέμα τη ζωή των μελισσών , τις κυψέλες, τους μελισσοκόμους και τις πρακτικές τους

2) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Αυτή είναι μια ειδική κατηγορία: θα φωτογραφίσουμε ή θα σκαναρουμε παλιές ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες που θα βρούμε ξεχασμένες στα συρτάρια μας με θέμα οτιδήποτε έχει σχέση με το παραδοσιακό μελεκούνι ή τη μελισσοκομία στα νησιά μας

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα γίνονται δεκτές έως και 22 Απριλίου 2024.

ΒΡΑΒΕΙΑ

- Διαφήμιση -

Για την 1η κατηγορία οι καλύτερες φωτογραφίες θα τιμηθούν με τα παρακάτω βραβεία:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ  400€ 

2ο  ΒΡΑΒΕΙΟ  200€ 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ  100€ 

Για την 2η ειδική κατηγορία οι καλύτερες φωτογραφίες θα τιμηθούν με τα παρακάτω βραβεία:

1ο  ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  500€ 

- Διαφήμιση -

2ο  ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  300€ 

(Όλα τα βραβεία είναι 50% μετρητά & 50% δωροεπιταγή Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου)

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν αναμνηστικά δώρα


 Όροι Συμμετοχής

Συμμετοχή στη 1η κατηγορία με 1 έως 5 φωτογραφίες ( έγχρωμες ή ασπρόμαυρες)  αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία JPEG  με ανάλυση 300 dpi  σε ψηφιακά αρχεία JPEG.

Συμμετοχή στη 2η κατηγορία με 1 έως 10 φωτογραφίες. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προέρχονται είτε από φωτογράφιση παλιάς φωτογραφίας είτε από σκανάρισμα  με ανάλυση 300 dpi  σε ψηφιακά αρχεία JPEG. Αυτές οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν για τη πολιτιστική τους πληροφορία και τη παλαιότητα τους.

Με χρήση φωτογραφικής μηχανής ή κινητού

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό αποκτούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς Α’ βαθμού. Οι φωτογραφίες και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο και να μην παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας.

Οι φωτογραφίες και η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο EMAIL: beemuseum@mel.gr

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένους φωτογράφους και στέλεχος του Μουσείου Μέλισσας. Η ανακοίνωση με τους  νικητές θα γίνει στην Παγκόσμια Μέρα της Μέλισσας στις 20 Μαΐου 2023 και θα πλαισιωθεί με τις εκδηλώσεις του Μουσείου Μέλισσας.

Οι νικητές θα ενημερωθούν προσωπικά από το διοργανωτή, μετά από διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για την ασφάλεια των νικητών, τυχόν δημοσιοποίηση των στοιχείων τους θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αναδημοσίευσης αυτών. Έχει το δικαίωμα να διοργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας με τις συμμετοχές  καθώς και οποιαδήποτε δράση με χρήση αυτών, συμβάλει στην προώθηση του σκοπού του διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά τους δεδομένα για λόγους ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία τους, βάσει του άρθρου 13 του Ν. 2472/97, για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των προαναφερθέντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους.

Ο διαγωνισμός θα αναβληθεί σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών δεν υπερβαίνει τις 30. Σε αυτήν τη περίπτωση οι υπάρχουσες συμμετοχές ισχύουν κανονικά όταν ξανά προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.