Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗμερίδες / ΣυνέδριαMasterclass: Young Entrepreneurs in fighting fraud and promoting business integrity

Masterclass: Young Entrepreneurs in fighting fraud and promoting business integrity

- Διαφήμιση -

Στα πλαίσια του EESD Forum 2024, θα πραγματοποιηθεί το Masterclass: Young Entrepreneurs in fighting fraud and promoting business integrity από τον Καθηγητή Δημήτρη Σκιαδά, (MJur, PhD, CFE, Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη).

Ο Δρ. Δημήτριος Σκιαδάς είναι Καθηγητής Δημοσιονομικής Διακυβέρνησης και Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτοχος Έδρας Jean Monnet, στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών – Παν/μιο Μακεδονίας. Έχει διδάξει στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Durham, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Ικάρων, και στο (πρώην) Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ενώ είναι Επισκέπτης Ερευνητής στο Center for the Study of Europe/Pardee School of Global Studies στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ). Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής & Δεοντολογίας της Έρευνας στο Παν/μιο Αιγαίου (2019-2022).

Είναι πιστοποιημένος Ελεγκτής κατά της Απάτης (Certified Fraud Examiner) από τον παγκόσμιο οργανισμό Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ειδικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Εκτελεστικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπροέδρου της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κλπ. Επίσης έχει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα ως Διευθυντής σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε θέσεις ευθύνης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), και έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Επιτροπών Παρακολούθησης του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και πολλών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, και της Ομάδας Παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια της Στρατηγικής της Λισσαβόνας.

- Διαφήμιση -

Είναι μέλος σε πολλούς φορείς έρευνας όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης (ACFE Greece Chapter), η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου, η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων, η Εταιρεία Διοικητικών Μελετών, το Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, κλπ. Είναι Honorary Fellow της Association of Fellows and Legal Scholars του Center for International Legal Studies, Salzburg (Αυστρία).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για να εγγραφείτε: https://forms.gle/uLL7rcZ25sugy2m18

Το EESD Forum 2024 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝΔΩ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Συνεργαζόμενα δίκτυα του Forum είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση – EUNET, και το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh.

- Διαφήμιση -

Επιστημονικοί συνεργάτες του Forum είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τις Στρατηγικές και Πολιτικές Νεολαίας – EUSYP και το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – Rhodes Project.

To EESD Forum 2024 υποστηρίζεται από τη Φωτόεσσα ΙΚΕ, την Γαλλική Προξενική Αρχή – Κατάλυμα της Γαλλίας, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, την Για τη Φύση ΚΟΙΝΣΕΠ, τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης, τον Όμιλο Νέων Θεσσαλονίκης για την UNESCO και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για κάθε δράση ξεχωριστά. Απαιτείται προεγγραφή για την λήψη πιστοποιητικού. Για να εγγραφείτε: https://forms.gle/uLL7rcZ25sugy2m18

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο https://eesdforum.houseofeurope.gr/

Ακολουθήστε το Forum στο Facebook: https://www.facebook.com/eesdforum.rhodes και στο Instagram: https://www.instagram.com/eesdforum/

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα