Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕνθουσίασε η παράσταση «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι»

Ενθουσίασε η παράσταση «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι»

- Διαφήμιση -

Κέρδισε τις εντυπώσεις η πρωτότυπη παράσταση «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι» που οργάνωσε η Δωδεκανησιακή Μέλισσα Επιτροπή Ρόδου, με σκοπό να ενισχύσει το έργο των υποτροφιών της για τους άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

Σχολές χορού, φίλοι και υποστηρικτές του σωματείου απόλαυσαν το ξεχωριστό καλλιτεχνικό θέαμα λόγου και κίνησης που προσεγγίζει τους αρχαίους Ελληνικούς μύθους σε συνδυασμό με τον σύγχρονο χορό όπως εμπνεύστηκε η διάσημη Αμερικανίδα χορογράφος Μάρθα Γκράχαμ, με επίκεντρο τις ιστορίες του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Είναι γνωστή η βαθιά σχέση της ιέρειας του μοντέρνου χορού με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και η εκφραστική ερμηνεία με τη δύναμη του σώματος.

- Διαφήμιση -

Η παράσταση έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus plus, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που διαχειρίζονται  οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου, κυρίες Τσαμπίκα  Χατζημανώλη και Όλγα Ντούρου. Συν-διοργανωτής ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, χορηγός το ξενοδοχείο Semiramis, υποστηρικτές το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών, οι Σχολές  χορού των κυριών   Έλλης Παρασκευά,  Μαρί Γκίκα, Βίκης Φερδεκλή, Μαρίας Μανιώτη, Βάλιας Καρβέλη, το Χορογυμναστήριο της κυρίας Μαρίας Σαρρή και η Εταιρία «Αφοί Παρασκευά Εμπορική ΑΕ». Όλα τα τοπικά ΜΜΕ στήριξαν  με δημοσιεύματα και εκπομπές το έργο και τη δράση της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Άννα Χαρίτου μέλος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας Επιτροπής Ρόδου και χαιρέτησε η πρόεδρος του σωματείου κυρία Μαίρη Μοσχή καθώς και η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Αρχαγγέλου, κυρία Τσιρώζη Θεολογία.

Την πρωτοβουλία «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι» διαμόρφωσε πολύ παραστατικά η  δρ. Νίνα Παπαθανασοπούλου, Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών με ειδίκευση στο αρχαίο δράμα και την μυθολογία. Παρουσίασε το όραμα της Γκράχαμ και τη σχέση της με τους ελληνικούς μύθους μέσα από τις καταπληκτικές χορογραφίες που επιμελήθηκε μοναδικά η Καθηγήτρια Τεχνικής και Ρεπερτορίου Γκράχαμ, κυρία Πένυ Διαμαντοπούλου. Το συναρπαστικό θέαμα ερμήνευσαν με τις κινήσεις και το σώμα τους οι ταλαντούχες χορεύτριες: Ελευθερία Ηλιοπούλου, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Βάσια Κολλιού, Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, και Μαριάννα Τσικμανλή από τις οποίες οι δύο, η Μαριτίνα Κατσιμπράκη και η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου είναι Ροδίτισσες. Την παράσταση εμπλούτισαν κείμενα και φωτογραφίες από το αρχείο της Μάρθα Γκράχαμ με κορυφαίους χορευτές της εποχής και την ομάδα της σχολής της.

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα Επιτροπή Ρόδου, ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν το έργο της. Νέες δράσεις θα ακολουθήσουν, η αλληλεγγύη και αρωγή όλων, είναι τροφοδότες για το αγαθό της παιδείας που διαχρονικά το σωματείο αγωνίζεται να προσφέρει στους νέους των νησιών μας. Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα έχει βραβευθεί για το σημαντικό έργο της από την Ακαδημία Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

- Διαφήμιση -

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα