Friday, April 19, 2024
17.7 C
Rhodes
HomeΡόδοςΔωδεκάνησαΟριστική λύση για το Βιολογικό της Σύμης

Οριστική λύση για το Βιολογικό της Σύμης

- Διαφήμιση -

Ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Δήμος της Σύμης με την εγκατάσταση του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού, βρήκε οριστική λύση.

Όπως είναι γνωστό, διαρκές αίτημα του Δήμου Σύμης και της ΔΕΥΑΣ, εδώ και πέντε χρόνια, ήταν η παραχώρηση δημόσιας έκτασης στη θέση «Στροφή», προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού.

Το θέμα είχε αναδείξει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από τον περασμένο Ιούλιο, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΑΔ την παραχώρηση της έκτασης προκειμένου να ολοκληρωθεί το σπουδαίο αυτό έργο υποδομής.

Σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Δ. Δημητρίου, υπέγραψε την απόφαση παραχώρησης της δημόσιας έκτασης, αίροντας, έτσι, το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που υπήρχε για την κατασκευή και ολοκλήρωση του βιολογικού.

- Διαφήμιση -

Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί όλους. Είναι μεγάλη η προσωπική μου ικανοποίηση από τη θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Η Σύμη δικαιούται σύγχρονες υποδομές, αποτελεί τουριστικό προορισμό και η λειτουργία ενός σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού είναι άμεση προτεραιότητα. Η παραχώρηση της δημόσιας έκτασης για την εγκατάσταση του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, δίνει οριστική λύση. Φεύγει και το τελευταίο εμπόδιο που καθυστερούσε την υλοποίηση του έργου.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, ακόμα και η παραχώρηση μιας δημόσιας έκτασης για να υλοποιηθεί ένα κοινωφελές έργο. Για όλα χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια, συγκροτημένη διεκδίκηση, διαρκές ενδιαφέρον».

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.