Saturday, February 24, 2024
19.3 C
Rhodes

4o Rhodes Jazz Festival

- Διαφήμιση -

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του Rhodes Jazz Festival! Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου δύο συγκροτήματα από την Κύπρο και την Αθήνα θα γεμίσουν μουσική τζαζ τις Πηγές Καλλιθέας Ρόδου σε ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για 4η χρονιά το Rhodes Jazz Festival σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου έρχεται να φέρει στη Ρόδο ένα διήμερο γεμάτο μουσική τζάζ!

27 Ιουλίου 2018 Πηγές Καλλιθέας Ρόδου 21:00 Είσοδος ελεύθερη
IOANNOU-VAFEAS TRIO

Ο Χάρης Ιωάννου και ο Ιωάννης Βαφέας είναι απόφοιτοι του Berklee College of Music της Βοστώνης, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδάσκουν μουσική τζαζ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Η συνεργασία τους μετρά από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Λάτρεις και οι δύο τις αυθεντικής τζαζ μουσικής προσπαθούν να την φέρουν σε επαφή με νέο κοινό και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην Ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή.
Στο καλλιτεχνικό τους χαρτοφυλάκιο μετρούν πολυάριθμες και αξιόλογες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, σε σημαντικά φεστιβάλ, συναυλίες, θρυλικά τζαζ clubs (π.χ Ronnie Scott’s London) και μεγάλες σκηνές. Είναι επίσης leaders του ΙΟΑΝΝΟΥ – ΒΑΦΕΑΣ κουαρτέτ που κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ «Bridge of Locks» σε συνθέσεις του Αμερικανού σαξοφωνίστα Chris Byars.
Για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ τζαζ Ρόδου συνεργάζονται με έναν ακόμα φίλο της τζαζ μουσικής τον μπασίστα Απόστολο Σιδέρη που θα ταξιδέψει για να τους συναντήσει από την Κωνσταντινούπολη. Το τρίο θα παρουσιάσει Jazz Standards φέρνοντας σας ακούσματα από την Νέα Υόρκη, με τους δικούς τους ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς.

- Διαφήμιση -

28 Ιουλίου 2018 Πηγές Καλλιθέας Ρόδου 21:00 Είσοδος ελεύθερη
Mihalis Kalkanis Live

Στη μουσική του κοντραμπασίστα και συνθέτη Μιχάλη Καλκάνη κρύβεται ένα ρίσκο μέσα από το οποίο πηγάζει η δύναμη που έχουν οι συνθέσεις και το παίξιμό του.
Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ένας από τους πιο τολμηρούς μουσικούς της γενιάς του καθώς σε κάθε του βήμα βρίσκεται και σε διαφορετικό περιβάλλον: Σ’ ένα κομμάτι ηχογραφεί τη γιαγιά του να τραγουδάει a cappella ένα παραδοσιακό τραγούδι (τα“12 Ευζωνάκια”) και στη συνέχεια το ενορχηστρώνει με ηλεκτρονικούς ήχους, ύστερα ηχογραφεί ζωντανά σε ένα υπόγειο parking της Κυψέλης έναν αυτοσχεδιασμό (“A Parking Lot Performance”) και αμέσως μετά βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για να ηχογραφήσει άλλον ένα.
Κάθε νότα στον ήχο του είναι κι ένα καλλιτεχνικό βίωμα, καθώς δεν αποτυπώνει απλώς αλλά ερμηνεύει την πραγματικότητά του και σκηνοθετεί μουσικές αφηγήσεις που σε κρατούν σε ευχάριστα άβολη αγωνία. Χαρακτηριστικό δείγμα το project “World Echoes in Athens” που ξεκίνησε από την καταγραφή που έκανε επί ένα χρόνο με μετανάστες που προσεύχονταν σε φανερούς και κρυφούς χώρους της Αθήνας. Οι ερμηνείες του είναι τρόπαια από ένα κυνήγι αυθεντικότητας που συντελείται πρώτα στον πραγματικό χώρο και χρόνο και ύστερα ολοκληρώνεται ανακαλώντας τα συναισθήματα. Με τζαζ αντίληψη, επιρροές από την κλασσική μουσική, ηλεκτρονικά περάσματα και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης η μουσική του Μιχάλη Καλκάνη δημιουργεί ένα τολμηρό άκουσμα έτοιμο να αλληλεπιδράσει με άλλες μορφές τέχνης όπως το βίντεο ή η φωτογραφία. Ένας μουσικός κόσμος διαρκώς εν κινήσει, αντισυμβατικός, πηγαίος και αναπόφευκτα αληθινός.

Μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης Κρητική λύρα
Δημήτρης Οικονόμου τύμπανα
Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο
Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο
Ορέστης Μπενέκας πιάνο, πλήκτρα

July is the month of the Rhodes Jazz Festival!

The 4th Rhodes Jazz Festival, co-organized by the South Aegean Region and under the auspices of the Municipality of Rhodes, is bringing a two-day full of jazz music to Rhodes!

- Διαφήμιση -

On Friday 27 and Saturday 28 of July, two bands from Cyprus and Athens invites you at Kallithea Springs of Rhodes.

more info @ https://www.facebook.com/rhodesjazzfestival/

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.