Thursday, April 18, 2024
21.6 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΓαστρονομίαΜε μεγάλη επιτυχία η γιορτή παραδοσιακής γαστρονομίας “Aegean mamas know best”, στο...

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή παραδοσιακής γαστρονομίας “Aegean mamas know best”, στο Ασκληπιείο της Ρόδου

- Διαφήμιση -

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η δράση “Aegean mamas know best” την Κυριακή, 22 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ασκληπιείου Ρόδου, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, στρατηγικός κοινωνικός εταίρος της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του τίτλου «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πλάνο δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας, διοργανώθηκε παράλληλα με το «Αντάμωμα» των Ροδίων της Διασποράς στο Ασκληπιείο και έδωσε την ευκαιρία στους απόδημους να ξαναθυμηθούν τις παραδοσιακές γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Στην εκδήλωση πρωτοστάτησαν η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβης του  τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας, που μέσα από την δράση της αναδεικνύει και προάγει την γαστρονομία και τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ο Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, που σαν κοινωνικός εταίρος της Περιφέρειας, έχει καθοριστική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που υλοποιούνται για να αναδείξουν και να προβάλουν την τοπική κουζίνα.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής ήταν οι αντιπεριφερειάρχες, Μαριέτα Παπαβασιλείου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, Θωμάς Σωτρίλλης και Γιάννης Φλεβάρης, ο Έπαρχος Καρπάθου Κάσου, Γιάννης Μηνατσής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Μπαριανάκης.

- Διαφήμιση -

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζονται παραδοσιακά πιάτα του Ασκληπιείου, όπως το λακάνι, η κουλουρία και τα λόπια με κατσικάκι. Τα παιδιά, πλάθοντας παραδοσιακά κουλουράκια εξοικειώθηκαν με τις ζύμες, ενώ οι γυναίκες του χωριού, μαζί με τον Σύλλογο Ασκληπιείου, παρουσίασαν παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν μόνες τους, αναδεικνύοντας έτσι την γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής της Νότιας Ρόδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Αθλητισμού – Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες του Ασκληπιείου, τις οποίες ευχαρίστησε για την ενθουσιώδη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Περιφέρειας να συμμετάσχουν στην δράση “Aegean mamas know best” και τόνισε ότι παραδοσιακά πρωτοστατούσαν στην κοινωνική ζωή του τόπου τους και μια μορφή έκφρασής τους ήταν και η γαστρονομία.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή μαμάδων, γιαγιάδων και κυρίως των παιδιών, αποδεικνύει ότι η παραδοσιακή γαστρονομία και η αυθεντική κουζίνα των νησιών μας, είναι υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς στόχους που η Περιφερειακή αρχή υπηρετεί, με την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Τόνισε δε πως κάθε πρωτοβουλία και κάθε δράση που προωθεί τη γαστρονομία και τα προϊόντα του τόπου μας μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Σημειώνεται πως αποκλειστικός αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019, είναι η Aegean Airlines.

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.