Sunday, April 14, 2024
23.8 C
Rhodes
HomeΡόδοςΤουρισμόςΔήλωση Δημάρχου Ρόδου για το Co-Lab Project

Δήλωση Δημάρχου Ρόδου για το Co-Lab Project

- Διαφήμιση -

Στην καίρια σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του ομίλου της TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη σύσταση του Co-Lab Project που έχει ως στόχο να αναδείξει τη Ρόδο στον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αντώνης Β. Καμπουράκης στο Ακταίον, κατά την επίσημη παρουσίαση της καινοτόμου και πρωτοποριακού προγράμματος.

Ο κ. Καμπουράκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην TUI και προσωπικά στον CEO του Ομίλου κ. Friedrich Joussen, καθώς επίσης στον κ. Thomas Ellerbeck, επικεφαλής του TUI Care Foundation, στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια αλλά και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη υποστήριξη αυτής της μεγάλης πρωτοβουλίας. Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής:

«Κάνουμε το μεγάλο βήμα σε μια συναρπαστική διαδρομή που οδηγεί σε ένα ρεαλιστικό όραμα, στο οποίο είναι αταλάντευτα προσηλωμένη η σημερινή Δημοτική Αρχή. Η Ρόδος, πράσινο νησί για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα, πρωταγωνιστής στον παγκόσμιο τουρισμό. Μια Ρόδος που λάμπει! Όπως αξίζει στην ιστορία της, στον πολιτισμό της, την παράδοσή της και πάνω απ’ όλα στους ίδιους τους ανθρώπους της.

Χθες στην Αθήνα, εκφράστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η αμέριστη υποστήριξη σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία που ξεκινάμε για την ανάδειξη της Ρόδου στον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως. Η παρουσία εδώ σήμερα, του Υπουργού μας, Βασίλη Κικίλια, επαναβεβαιώνει αυτή την υποστήριξη σε ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο εγχείρημα με τοπική, εθνική και παγκόσμια σημασία. Η διάσημη προτροπή “σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά”, βρίσκει την ιδανική πρακτική της έκφραση στην προγραμματική συμφωνία που υπογράφεται σήμερα.

- Διαφήμιση -

Ερμηνεύοντας λοιπόν τα αισθήματα χαράς και περηφάνιας όλων των συμπολιτών μου, θέλω από καρδιάς να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου στον Όμιλο TUI και προσωπικά τον Friedrich Joussen, CEO του Ομίλου και τον Thomas Ellerbeck, επικεφαλής του TUI Care Foundation, όπως και όλα τα ανώτατα στελέχη που εκπροσωπούν σήμερα εδώ τον Όμιλο. Η παρουσία τους επαναβεβαιώνει τις ακατάλυτες σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Ρόδο και πάνω σε αυτές θεμελιώνουμε πλέον το Co – Lab, ένα μεγάλο, καινοτόμο, φιλόδοξο αλλά και απόλυτα ρεαλιστικό πρότζεκτ παγκόσμιας κλίμακας: Να είναι η Ρόδος μας, ο πρώτος βιώσιμος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Συμφιλιώνοντας την ανθρωπογενή ανάπτυξη με το φυσικό περιβάλλον, με σύγχρονους όρους τεχνολογικής ευφυίας και ποιότητας, μακριά από αρνητισμούς και ιδεοληψίες που κατά το παρελθόν απέτυχαν και στην ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος».

«Το όραμα της Δημοτικής μας Αρχής για μία πράσινη Ρόδο»

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης, οι στόχοι του Co-Lab Project συνάδουν απόλυτα με τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για μία έξυπνη, πράσινη και λαμπερή Ρόδο. «Ο στόχος του Co – Lab είναι απόλυτα ταυτισμένος με το συνολικό όραμα που υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, για μια πράσινη, έξυπνη, λαμπερή Ρόδο και εργαζόμαστε σε πολλά επίπεδα για να γίνει η νέα πραγματικότητα στο νησί μας. Από την ειδική έμφαση που δίνουμε στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το νέο πρωτοποριακό σύστημα που εγκαινιάζουμε για τη διαχείριση, την ανακύκλωση και την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. Από την επένδυση στις νέες τεχνολογίες μέχρι τη φροντίδα των πάρκων μας και των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου όπως και την διαρκή μέριμνα για τον δασικό και θαλάσσιο πλούτο μας.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο. Από δω ξεκινάμε και πάλι για ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα με εθνική και παγκόσμια εμβέλεια. Να δείξουμε πως πρέπει να είναι ο βιώσιμος τουρισμός μέσα σε ένα καινούργιο κόσμο. Και θα το καταφέρουμε. Γιατί πάντα τα καταφέρνουμε και οι Ροδίτες του τουρισμού έχουν αποδείξει πως ξέρουν να ξεπερνάνε κάθε φορά τον εαυτό τους και να κάνουν … θαύματα. Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι, όλοι όσοι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον ροδιακό τουρισμό έχουν αποδείξει πως ξέρουν να βάζουν ψηλά τον πήχη και να περνάνε από πάνω. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες του νησιού μας», είπε ο δήμαρχος, κ. Α. Καμπουράκης.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι: «θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι ο συμβαλλόμενος από την πλευρά της Ρόδου σε αυτή την προγραμματική συμφωνία. Με τον Περιφερειάρχη μας, τον Γιώργο Χατζημάρκο, μας ενώνει η πίστη στην πολιτική της ευθύνης. Η πίστη στο συλλογικό «εμείς» και όχι στις παρωχημένες νοοτροπίες του «δικό σου και δικό μου». Μας ενώνει το πρόταγμα του κοινού καλού και όχι η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τις καρέκλες της εξουσίας και οι εγωισμοί που ο τόπος μας έχει πληρώσει κατά το παρελθόν. Δημιουργούμε το αυτοδιοικητικό πρότυπο συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί για να είναι πάντα ψηλά η Ρόδος. Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε. Δεν διαιρούμε. Κι αν κάτι αφαιρούμε, αυτό είναι τα βαρίδια του παρελθόντος προκειμένου να κινηθούμε γρήγορα μπροστά».

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή»

- Διαφήμιση -

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, τόνισε ότι η σύσταση του Co-Lab Project αποτελεί μία ιστορική στιγμή, καθώς ο τόπος παίρνει το σωστό δρόμο για να φτάσει στο σωστό προορισμό, σε ένα βιώσιμο αύριο. Σημείωσε παράλληλα, ότι αυτό που προέχει είναι το συλλογικό συμφέρον των επόμενων γενιών και όχι το παραταξιακό όφελος των επόμενων εκλογών.

Ειδικότερα, ο κ Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Θέλω με κάθε ειλικρίνεια να εκφράσω πρώτα ως Ροδίτης κι έπειτα ως Δήμαρχος, τη βαθιά συγκίνησή μου βλέποντας τον τόπο μας να παίρνει το σωστό δρόμο για να φτάσει στο σωστό προορισμό. Εκεί που υπάρχει βιώσιμο αύριο, εκεί που υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες. Ζούμε σήμερα μια ιστορική στιγμή που τα αποτελέσματά της θα τα βλέπουμε και άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. Κι αυτό είναι που σηματοδοτεί η πολιτική της ευθύνης. Να μην επαναπαυόμαστε στη διαχείριση του σήμερα αλλά να σχεδιάζουμε και το μέλλον, δουλεύοντας καθημερινά να το καταστήσουμε εφικτό.

Με αυτές τις αρχές κι αυτές τις αξίες ξεδιπλώνουμε την πολιτική του Δήμου Ρόδου σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα των αρμοδιοτήτων του. Με γνώμονα πάντα, το συλλογικό συμφέρον των επόμενων γενιών και όχι το παραταξιακό όφελος των επόμενων εκλογών. Θα είμασταν ασυγχώρητοι αν μέναμε μόνον στις εντυπώσεις, στο μικρό, στο λίγο και στο μέτριο. Αν στεκόμασταν αδρανείς και δεν κάναμε τα βήματα που πρέπει, επιφυλάσσοντας για τα παιδιά μας ένα μέλλον αβίωτο. Γι’ αυτό και είμαστε ανυποχώρητα αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της βιωσιμότητας, του βιώσιμου τουρισμού, της βιώσιμης Ρόδου, του βιώσιμου μέλλοντος των παιδιών μας», είπε ο κ. Α. Καμπουράκης.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.