Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
19.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣυνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τον υφυπουργό Παιδείας για το σχολείο της...

Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τον υφυπουργό Παιδείας για το σχολείο της Τήλου

- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου σήμερα στο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στο Μαρούσι.

Ο Δημήτρης Γάκης, αφού ενημέρωσε τον κ. Κεδίκογλου για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη Δωδεκάνησο, τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στην Τήλο και ζήτησε την άμεση και προσωπική παρέμβαση του κ. υφυπουργού που να οδηγεί στο άνοιγμα του σχολείου. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υφυπουργός Παιδείας, ανταποκρίθηκε θετικά και υποσχέθηκε να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος στην Τήλο, εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

Στη διάρκεια της  συζήτησης τέθηκαν από το βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μια σειρά από προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας της Παιδείας στην ακριτική νησιωτική χώρα. Ειδικά στα μικρά νησιά με «μοναδικότητα» σχολικών μονάδων. Η υλοποίησή τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, θα άρει την απομόνωση, θα ενισχύσει την τάση παραμονής των κατοίκων στα μικρά νησιά και θα αναζωογονήσει την αναπτυξιακή προοπτική τους.

Ο Δ. Γάκης, ζήτησε από τον κ. Κεδίκογλου να αποφασίσει με γνώμονα τη συνταγματική επιταγή που προβλέπει την ειδική μεταχείριση στις νησιωτικές περιοχές και στη βάση της «μοναδικότητας» του σχολείου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «… στα νησιά, για αυτοκίνητα έχουμε καράβια και ο δρόμος μας είναι η θάλασσα που μερικές φορές έχει τόσες πολλές ‘λακκούβες’ (κύματα), που δεν σου επιτρέπει ούτε καν να την πλησιάσεις.».

- Διαφήμιση -

Ο υφυπουργός Παιδείας, είπε ότι θα εξετάσει διεξοδικά τις προτάσεις του βουλευτή Δ/νήσου, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες που προωθεί το ΥΠΑΙΘ, τονίζοντας ότι θα αναζητηθεί προσεκτικά από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές κάθε περιθώριο για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων που θα επιδράσουν θετικά στην βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Είναι εθνικής σημασίας, η σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία στα μικρά νησιά του Αιγαίου και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τις δυναμικές ενέργειες/προτάσεις που σύσσωμα  προωθούν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.