ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΗ Τέχνη της δικτύωσης – Μια ικανότητα που δεν μας έμαθαν στο...

Η Τέχνη της δικτύωσης – Μια ικανότητα που δεν μας έμαθαν στο σχολείο

Σχετικά άρθρα

«Δεν έχει ανάγκη αυτός, είναι καλά δικτυωμένος». Μια έκφραση που δηλώνει ότι κάποιος έχει τις κατάλληλες γνωριμίες που θα τον βοηθήσουν επαγγελματικά, κοινωνικά ή και προσωπικά.Κάποτε η δικτύωση ήταν βασική προϋπόθεση της κοινωνικής ένταξης. Ο νέος που ερχόταν στην πόλη από το χωριό έπρεπε να βρει τους δικούς του που θα τον στήριζαν μέχρι να προσαρμοστεί. Υπήρχε επίσης ο γραφικός τύπος της κουτσομπόλας που γνώριζε τους πάντες και τα πάντα. Ή ο περιπτεράς που μπορούσε να σας πει πού θα βρείτε οτιδήποτε πιθανό ή απίθανο. Ακόμα και οι άνθρωποι των σπηλαίων δικτυώνονταν. Αυτό ήταν η φυλή. Η χειρότερη τιμωρία για τον άνθρωπο των σπηλαίων ήταν να τον πετάξουν έξω από το δίκτυο, κάτι που έθετε σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή του. Το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει. Σήμερα όμως η νοοτροπία μας έχει αλλάξει. Συχνά δεν γνωρίζουμε καν ποιος μένει στο διπλανό μας διαμέρισμα. Συναντάμε τον γείτονα και ούτε τον χαιρετάμε, απορροφημένοι στις σκέψεις και στα προβλήματά μας. Κυκλοφορεί μάλιστα ένας μύθος ότι η
δικτύωση χρειάζεται μόνο στους ανθρώπους των πωλήσεων. Αν δεν ασχολείστε με πωλήσεις, δε σας αφορά. Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια!
Τι είναι η δικτύωση;
Δικτύωση είναι η δημιουργία και συντήρηση αμοιβαία χρήσιμων και ευχάριστων σχέσεων.
Η δικτύωση είναι μία απολύτως απαραίτητη ικανότητα για όποιον σκοπεύει να συμμετέχει στη ζωή. Είναι κάτι ανθρώπινο. Αφορά την καλλιέργεια σχέσεων.
Μέσα από τη δικτύωση μπορείτε:
1. Να κάνετε χρήσιμες επαγγελματικές γνωριμίες και να βρείτε καλύτερη δουλειά ή να επεκτείνετε την επιχείρησή σας.
2. Να γνωρίσετε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ένα μέντορα ή φίλους για τον ελεύθερο χρόνο σας. Κάποιοι βρίσκουν ακόμα και συζύγους.
3. Να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες και γεγονότα που δεν θα μπορούσατε ν’ ανακαλύψετε μόνοι σας. Το δίκτυο σας ανοίγει πόρτες.
4. Να έχετε μια σπουδαία πηγή συστάσεων. Μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι οι ευγενικοί οδοντίατροι, οι καταπληκτικοί μηχανικοί και οι άνθρωποι με τους οποίους μπορείτε να διασκεδάσετε.

Τι ΔΕΝ είναι δικτύωση!
Δικτύωση δεν είναι να πηγαίνετε σε συναντήσεις με σκοπό να κάνετε τους άλλους να αγοράσουν από εσάς. Δικτύωση δεν είναι να πηγαίνετε σε συναντήσεις με σκοπό να βρείτε ταίρι ή τον/την μελλοντικό σας σύζυγο. Δικτύωση δεν είναι να ανταλλάσσετε επαγγελματικές κάρτες ελπίζοντας σε καλές συστάσεις.
Ωστόσο όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβούν σα φυσικό επακόλουθο όταν συμμετέχετε σε συναντήσεις δικτύω-
σης.
Το πιο χρήσιμο εργαλείο δικτύωσης
Η τέχνη της δικτύωσης είναι ένα σύνολο ικανοτήτων μέσω των οποίων οικοδομείτε τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους.
Κατά τη δικτύωση το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στους άλλους είναι το όνομά σας και η καλή σας φήμη. Είστε αξιόπιστος; Φιλικός; Συνεπής; Σοβαρός; Ευχάριστος; Κάποιος που κρατάει τις υποσχέσεις του; Όσο περισσότερο μεγαλώνετε το δίκτυό σας τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα μιλούν για σας. Αυτές οι συζητήσεις θέλετε να είναι θετικές και να αντανακλούν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας.
Κάντε κανόνα σας ότι θα διατηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερο όνομα.
«Δεν έχει ανάγκη αυτός, είναι καλά δικτυωμένος». Μια έκφραση που δηλώνει ότι κάποιος έχει τις κατάλληλες γνωριμίες που θα τον βοηθήσουν επαγγελματικά, κοινωνικά ή και προσωπικά.
Δικτυωθείτε τώρα!

Με την επαγγελματική σας ιδιότητα και το καλό σας όνομα στο χέρι ήλθε η στιγμή να κάνετε το πρώτο βήμα. Μη μένετε άλλο στο περιθώριο.
Περάστε στη δράση τώρα!

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα