Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕορταστικό μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Β. Καμπουράκη

Εορταστικό μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Β. Καμπουράκη

- Διαφήμιση -

«Η Ρόδος ενωμένη στην ευθύνη και στην φροντίδα.

Αυτό το διπλό μήνυμα, της χαράς αλλά και της ευθύνης, εκπέμπει και ο Δήμος Ρόδου»

 

Ροδίτισσες και Ροδίτες,

- Διαφήμιση -

Μετά τα δυο προηγούμενα δύσκολα χρόνια, τα φετινά Χριστούγεννα σηματοδοτούν τις σπουδαίες νίκες που πετύχαμε, όλοι μαζί. Υγιείς, ασφαλείς και ξανά μεγάλοι πρωταγωνιστές στον τουρισμό και στην ανάπτυξη. Απασχόληση, ευκαιρίες, μισθοί, εισοδήματα, τζίροι, κέρδη για όλη την τοπική κοινωνία. Έσπασε κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ. Η Ρόδος μπήκε στην πρίζα… και δούλεψε.

Γι’ αυτό η πόλη όπως και όλο το νησί μας, λάμπει και γιορτάζει. Με τον πλουσιότερο εορταστικό στολισμό όλων των εποχών και με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με κορυφαίους καλλιτέχνες της χώρας αλλά και με αξιοποίηση όλου του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού μας για το οποίο αξίζει να είμαστε πολύ περήφανοι.  Η Ρόδος ενωμένη στη χαρά, στη δημιουργικότητα, στα ευτυχισμένα παιδικά χαμόγελα.

Ταυτόχρονα, η γέννηση του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, μας δείχνει το δρόμο, μέσα από την ορθόδοξη παράδοσή μας. Να ακολουθήσουμε το Άστρο της προσφοράς. Της αλληλοβοήθειας. Της αλληλεγγύης. Της κατανόησης του θαύματος της ζωής, ακόμη κι όταν τη συναντάμε μέσα σε μια ταπεινή φάτνη ζώων. Χριστούγεννα είναι πάνω απ’ όλα το χέρι που δίνουμε για να βοηθήσουμε τον διπλανό μας, όποιος κι αν είναι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός εφέτος, ο αριθμός των δράσεων προσφοράς από φορείς, ενώσεις  και συλλόγους, όλου του νησιού μας από τη μια άκρη ως την άλλη. Η Ρόδος ενωμένη στην ευθύνη και στην φροντίδα.

Αυτό το διπλό μήνυμα, της χαράς αλλά και της ευθύνης, εκπέμπει και ο Δήμος Ρόδου.  Γιορτή για όλη τη Ρόδο. Στολισμός για όλους. Ανάψαμε όμως και τα φώτα στη Δομή Αστέγων που λειτουργεί πλέον στο νησί μας. Για πρώτη φορά, οι άστεγοι, οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας τυγχάνουν μέριμνας και υποστήριξης από την Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει ήδη με πολλές άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κι όσο περισσότερο απλώνουμε το δίχτυ της κοινωνικής προστασίας, τόσο πολλαπλασιάζονται και οι γενναιόδωρες συνεισφορές από την ίδια την τοπική μας κοινωνία. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι η δύναμή μας. Όταν ενώνουμε χέρια, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν στη θέση του φθόνου βάλουμε την άμιλλα της προσφοράς μπορούν να γίνουν θαύματα.

Αυτή ακριβώς είναι η Ρόδος που θέλουμε και το δείχνουμε στην πράξη. Λαμπερή, χαρούμενη, δημιουργική. Και ταυτόχρονα με υψηλό αίσθημα ευθύνης του ενός για τον άλλο, ώστε κανένας Ροδίτης να μη μείνει πίσω. Η Ρόδος ενωμένη στην απόφαση να αποτελέσει εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και δίκαιης ευημερίας.

Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, Αγάπη σε κάθε ροδίτικη οικογένεια και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε κάθε ροδίτικο σπίτι!

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.